Haber Detayı
06 Temmuz 2023 - Perşembe 12:50 Bu haber 23417 kez okundu
 
Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri Başladı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 64. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliği başladı.
Bölgeden Haberi
Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri Başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Akşehir Belediyesi tarafından 5-10 Temmuz arasında gerçekleşecek 64. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliği’nin açılışı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın katılımıyla yapıldı.

Nasreddin Hoca’nın Türk-İslam kültürünün bütün dünyada tanınmasını sağlayan bir kültür elçisi olduğunu belirten Bakan Göktaş, “Bu tür etkinlikler milli ve manevi değerlerin yeni nesillere aktarılmasında önemli bir rol üstleniyor. Türkiye Yüzyılı’na ulaştığımız günlerde bu noktaya ulaşmamızda maddi-manevi payı olan tüm tarihi şahsiyetleri hayırla yad ediyorum” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “İnanıyorum ki bu tür şenliklerle coğrafyamızın kadim değerlerini, kültürümüzü ve alimlerimizin aziz hatıralarını en güzel şekilde yaşatacak ve bizden sonraki nesilleri de bu değerlerimizle birlikte kalkındırmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Akşehir’de 10 Temmuz’a kadar devam edecek şenlikler kapsamında; konserler, tiyatrolar ve birçok sanatsal etkinlik katılımcılarla buluşacak.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Uluslararası, Nasreddin, Hoca, Şenlikleri, Başladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı