Haber Detayı
18 Şubat 2019 - Pazartesi 14:02 Bu haber 6045 kez okundu
 
Üzeyir Yaşar; Gençlerimize Pozitif Ayrımcılık Yapacağız
BEYŞEHİR - Cumhur İttifakı’nın Beyşehir Belediye Başkan Adayı Üzeyir Yaşar, Beyşehir’de yerel seçim çalışmalarını devam ettiriyor. Yaşar, "Konya’nın en genç belediye başkanı adayı olarak, biraz daha gençlerimize pozitif ayrımcılık yapacağız" dedi.
Siyaset Haberi
Üzeyir Yaşar; Gençlerimize Pozitif Ayrımcılık Yapacağız

BEYŞEHİR - Yaşar, bu kapsamda kendisine eşlik eden AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol ve partililerle birlikte  ilçeye bağlı dış mahalle gezilerini sürdürüyor. Yaşar ve beraberindekilerin son ziyaret adresi Akçabelen ve Adaköy mahalleleri oldu. 

Her iki yerleşim merkezinde mahalle sakinleri ile buluşan Yaşar, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’nın bir adayı olarak kendisine ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı  ve adayı Uğur İbrahim Altay’a destek istedi.



Yaşar, ziyaretlerinde belediye başkanı seçilmesi halinde gençlere dair projelere ağırlık vereceklerini dile getirirken, “Her evden bir sporcu, her evden bir yetenek” sloganıyla yola çıkacaklarını vurguladı. 

Yaşar, yerleşim merkezlerinde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, gönül belediyeciliği vurgusunu tekrarlarken, “Cumhurbaşkanımızın tabiriyle gönül belediyeciliği dönemi de başladı. İnşallah nasip olur seçilirsem, gönül belediyeciliğinin gereğini de en güzel bir şekilde bölgemizde yerine getirmenin gayret ve çabası içerisinde olacağım. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Devamlı sizlerin içerisinde olan, her zaman ulaşılabilen bir belediye başkanlığı yapacağımın bunun da bilinmesini istiyorum” şeklinde sözlere yer verdi. 



Konuşmasında, önümüzdeki günlerde açıklanacak olan seçim beyannamesine de değinen ve beyannamenin ilçede herkes tarafından da büyük bir merakla beklendiğini dile getiren Yaşar, şu değerlendirmelere yer verdi: “Seçim beyannamemiz hazırlanıyor. Herkese hitap edecek bir beyanname olacak inşallah. 7’den 70’de herkesi kapsayacak, 67 mahallemizi de kucaklayacak. Seçim beyannamemizde ne yazıyorsa 5 yıllık süreçte inşallah hepsini de yerine getireceğiz. Hiçbir zaman yapamayacaklarımızın sözünü vermeyeceğiz, afaki, yapılamayacak söz ve söylemler, vaatler beyannamemizde olmayacak. Çünkü, devletimiz de bugünlerde ekonomik anlamda belli bir süreçten geçiyor, tasarruf tedbirlerinin uygulandığı bir dönemi yaşıyoruz.

Akçabelen Mahallemizi ‘harikalar diyarı yapacağız’  gibi bir vaadimiz olmayacak ama, Çetmi Fasülyesi’ni, ‘İspir Fasülyesi’ diye de kimseye yutturtmayacağız inşallah. Bunun da sözünü veriyorum. Özellikle bununla yakından ilgileneceğim. Bu ürünümüzün paketlenmesinden, markalaşmasına kadar bu süreçte gerekli destek ne varsa bunu vereceğim, bu konuda gerekirse önünüze düşeceğim. Yaşanan sıkıntıları biliyorum. Çetmi Fasülyesi’nin bugünkü değeri, protein değeri belli. Bu ürünümüzün ülkemiz çapında bir marka değeri kazanması gerekiyor. İnşallah 400 ton değil, 800 ton ve daha fazlasını üreten bir Akçabelen olması en büyük arzumuz ve beklentimiz. Bu kadar da yaşayan gencimiz var burada. Onlara da bu çalışmaların belli bir noktaya gelmesi ile ortaya çıkacak bu imkanlardan istifade etmesi gerekiyor. Bunun da inşallah mücadelesini vereceğim. Bundan emin olabilirsiniz. Ayrıca, bildiğiniz gibi Konya’nın en genç belediye başkanı adayı olarak, benim projelerim genelde gençlere de dayalı olacak. Biraz daha gençlerimize pozitif ayrımcılık yapacağız. Gençlerimize yönelik, özellikle gençlerin kalabalık olduğu mahallelerimizde gençliğimize dayalı projelerimizi oluşturacağız. Ben hep şunu diyorum; her evden bir sporcu, her evden bir yetenek sloganıyla yola çıkacağız. İnşallah bu çerçevede bunların gerek eğitim, gerekse faaliyet gösterebilecekleri sosyal yaşam alanlarının oluşturulmasının gayreti içerisinde olacağım. Beyşehir Belediyesi’nin imkanları malum, belli. Büyükşehir Belediyemizin daha geniş olan imkanlarından ilçemizin daha çok yararlanması da bu anlamda bu dönemde büyük önem kazanıyor. Bu konuda İlçe Belediyesi olarak bir koordinatör vazifesinde hizmetlerimizi hayata geçirirken, ‘üçlü olup, güçlü olacağız’ sloganımızın da önemi burada ortaya çıkıyor. MHP’de Cumhur İttifikı’na dahil olunca  bu saç ayağımızda dörtlü hale geldik. İnşallah hizmetler de bu yeni dönemle birlikte dört dörtlük olacak. Hem MHP’li, hem de dava arkadaşımız AK Parti kardeşlerimizle birlikte el ele vererek ilçemize hizmet edeceğiz. Büyükşehir Belediyemizin bir desteği olmadan gerçekten bir yol kat etmek mümkün olmuyor. O yüzden, hem şahsıma, hem de büyükşehir belediye başkanımıza sizlerden büyük bir destek bekliyorum. Zira, hem Akçabelen, hem de Adaköy mahallelerimiz gibi diğer mahallelerimiz de bugüne kadar bizleri destek anlamında hiç utandırmadı, sahip çıkarak  hep destek  verdi. Bugün de bu tabloyu gördükten sonra, yine utandırmayacağından eminim. Hepinizden bu anlamda Allah razı olsun. Bizlere de sizlere en güzel hizmetleri etmeyi nasip etsin diye temenni ve dua ediyorum.”



AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol da konuşmasında, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin önemine dikkat çekerken, “Tabi ülkemizde her dönem, her seçim önemli. Ama bu seçim bir kat daha önemli. Görüntüde yerel seçim; ilçe ve büyükşehir belediye başkanı ve belediye meclis üyelerini seçeceğiz. Ama seçim sonucunda çıkacak neticeye göre bir yerlere mesaj gidecek. Nasıl bir mesaj gidecek; bu ülke dimdik ayakta ve her şeyi başarmaya hazır. İnşallah sizlerin de bu büyük desteğiyle bu mesajı ilçemizden de göndereceğiz. Bugüne kadar bizlere vermiş olduğunuz desteklerle birlikte, bundan sonra vereceğiniz desteğe de şimdiden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Üzeyir, Yaşar;, Gençlerimize, Pozitif, Ayrımcılık, Yapacağız,
Yorumlar
Haber Yazılımı