Haber Detayı
20 Mart 2019 - Çarşamba 12:26 Bu haber 5571 kez okundu
 
Üzeyir Yaşar: Gençliğimi Beyşehir'e Adayacağım...
BEYŞEHİR - Cumhur İttifakı’nın Beyşehir Belediye Başkan adayı Üzeyir Yaşar, Konya’nın en genç belediye başkan adayı olarak göreve gelmesi halinde gençliğini doğup büyüdüğü memleketi olan Beyşehir’e hizmet için adayacağını söyledi.
Siyaset Haberi
Üzeyir Yaşar: Gençliğimi Beyşehir'e Adayacağım...

BEYŞEHİR - Cumhur İttifakı’nın Beyşehir Belediye Başkan adayı Üzeyir Yaşar, Konya’nın en genç belediye başkan adayı olarak göreve gelmesi halinde gençliğini doğup büyüdüğü memleketi olan Beyşehir’e hizmet için adayacağını söyledi. 
Yaşar, AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ile partililerin de katıldığı yerel seçim çalışmaları kapsamında düzenlenen toplantıda TOKİ konutlarının bulunduğu Avşar Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlarla biraraya geldi.


Yaşar, burada yaptığı konuşmada, seçilmesi halinde yeni dönemde Beyşehir’e kazandırılacak seçim beyannamesinde de yer alan proje ve yatırımları anlattı.

Beyşehir Belediyesi olarak ilçede tarımsal alanda yeni bir kalkınma dönemini başlatmak istediklerini vurgulayan Yaşar, genç bir belediye başkan adayı olarak yörede gençlerin istihdamına önem verdiğini belirtti. Bu kapsamda ilk etapta Beyşehir’e bağlı 55 dış mahallede başlatılmak üzere her yıl 20 gence seracılık desteği vereceklerini anlatan Yaşar, yılda bin 100, 5 yılda 5 bin 500 genci seracılık projesi ile kendi işinin sahibi olarak yöresine ve ülkesine katma değer üreten bir nesil haline getireceklerini söyledi. 


Bu projenin aynı zamanda yerel kalkınmada bir rol model olacağını belirten Yaşar, “Beyşehir olarak inşallah yeni dönemde tarımıyla, sanayisiyle üreten bir tarım kenti, bir sanayi kenti olacağız. Zaten bu potansiyel ilçemizde fazlasıyla var. Beyşehir’in bu  potansiyelini özellikle tarımsal alanda arzu edilen, istenilen noktalara ulaştırdığımızda ise inşallah ilerleyen zamanlarda haliyle, soğuk hava deposuyla daha cazibe merkezi olan bir ilçe haline dönüştüreceğiz” dedi.

Beyşehir’de sadece tarımsal alanda değil sanayi alanında da istihdama çok önem verdiklerinin altını çizen Yaşar, ASELSAN’ın Konya’da kuracağı fabrikanın ardından özellikle savunma silah sanayisinin Beyşehir’de ciddi bir atılım yapacağını, ASELSAN’ın savunma silah sistemlerinin parçalarının Beyşehir’de üretilmesinin sağlanacağını belirterek, “İnşallah Konya’mıza kazandırılacak bu dev yatırım Beyşehir’imizdeki, Huğlu ve Üzümlümüzdeki fabrikalarımıza da ayrı bir değer kazandırıp istihdamın daha da artmasına imkan sağlayacaktır” diye konuştu.


Yaşar, yeni dönemde sosyal tesis yatırımlarına çok önem vereceklerini de belirtirken, ilçe merkezinde seyir tepelerinin yer aldığı Esentepe ile Beytepe mahallerinde oluşturacakları peyzaj alanlarıyla yeni bir rekreasyon alanını ilçeye kazandıracaklarını söyledi. Yeni projeleri olan Çocuk köyü ve korunaklı hayvanlar doğal yaşam merkezi projeleri hakkında da mahalle sakinlerine bilgiler veren Yaşar, yeni dönemde gençlerden gelen talep üzerine Beyşehir’e bir aqua parkı da kazandıracaklarını söyledi. 34 yaşında bir aday olarak doğup büyüdüğü memleketi olan Beyşehir’e gençliğini en güzel hizmetleri kazandırarak adayacağını ve tüm enerjisini ilçesinin gelişimi ve birçok alanda marka bir şehir haline getirebilmek için harcayacağını anlatan Yaşar, “Bende enerji çok. Bu şehrin 67 mahallesinde, sokak sokak, cadde cadde hem gönül belediyeciliğini, hem de hizmet belediyeciliğini oluşturduğumuzu 5 yıllık görev sonunda çok net görebileceksiniz. Bu projeleri, bu seçim beyannamemizde yer alan hizmetlerimizi gerek büyükşehir belediyemiz, gerekse milletvekillerimiz ve iktidarımızla istişare ve koordine ederek ilçemize kazandırmak için bir yola çıktık. Yeni dönemde, hizmet noktasında üçlü saç ayağı olarak bahsettiğimiz yerelde Beyşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve iktidarla olan koordinasyon ve bağımızın sapa sağlam olmasının önemine hep vurgu yapıyoruz. Bu saç ayağını bozmamamız gerekiyor. Bu anlamda bizlere yeni dönem için 31 Mart’ta güçlü bir sandık desteği vereceğinize yürekten inanıyorum” dedi.


AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ise, konuşmasında, AK Parti iktidarları döneminde Beyşehir ve ülke genelindeki kazanımlara dikkat çekti. Bu kazanımların yeni dönemde de devam edeceğini vurgulayan Samancı, “Geçen dönem ile ilgili eksiklerimiz oldu mu, mutlaka oldu. Değişim nedenlerimizden bir tanesi de buydu zaten. Ama, bu dönem için özellikle Cumhurbaşkanımız bizlere özellikle tembih etti, talimat verdi. En önemli nokta bu dönemde gönül belediyeciliği ile hizmetleri inşa etmek. İnşallah, yeni dönemde gönül belediyeciliğinin en güzel yaşanacağı, en güzel hissedileceği ilçeler arasında Beyşehir en üst noktalarda olacak” dedi. Samancı,  yeni dönemde bu anlayışla birlikte ilçeye birçok hizmetin kazandırılacağını sözlerine ekledi. 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Üzeyir, Yaşar:, Gençliğimi, Beyşehir'e, Adayacağım...,
Yorumlar
Haber Yazılımı