Haber Detayı
21 Şubat 2019 - Perşembe 13:37 Bu haber 7157 kez okundu
 
Üzeyir Yaşar, sanayiciler ve pazarcı esnafıyla buluştu
BEYŞEHİR - Cumhur İttifakı’nın Beyşehir Belediye Başkan Adayı Üzeyir Yaşar, Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan fabrika ve tesislerin sahibi işadamları ve pazarcı esnafıyla biraraya geldi.
Siyaset Haberi
Üzeyir Yaşar, sanayiciler ve pazarcı esnafıyla buluştu

BEYŞEHİR - Cumhur İttifakı’nın Beyşehir Belediye Başkan Adayı Üzeyir Yaşar, Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan fabrika ve tesislerin sahibi işadamları ve pazarcı esnafıyla biraraya geldi.

Belediye Başkan Adayı Yaşar, ilçe genelinde yürüttüğü gezi ve ziyaret programlarıyla yerel seçim çalışmalarını sürdürüyor. 

Yaşar’ın bu kapsamda ilk ziyaret durağı Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi oldu. Kendisine eşlik eden AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol ve partililer ile birlikte ziyaretini gerçekleştiren Yaşar, sanayici fabrika yöneticileri ile çalışanlarıyla biraraya geldi.

Beyşehir Organize Sanayi Bölge Müdürü Mutlu Korkmaz’ın da katıldığı toplantıda konuşan Yaşar,  giderek büyüyen ve gelişen Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu fabrikaların Beyşehir ekonomisine ve istihdamına son dönemde önemli katkılar sunduğuna vurgu yaparak, “Gelişen ve üreten bir ilçe konumuna gelmek ve Beyşehir ekonomisi ile istihdam imkanlarını daha da geliştirmek ve daha üst noktalara çıkarma adına bu bölgemize, buradaki fabrikalarımıza, sanayici işadamlarımızın yürüttüğü çalışma ve projelere hem ilçe olarak, hem de Belediye olarak daha çok önem vermemiz gerekiyor. Bu bölgede gerekli her türlü katkı ve desteği sunmamız gerekiyor. Sanayi bölgemizle ilgili sorunları yakından biliyor ve takip ediyoruz. Kısmet olur 31 Mart’ta işbaşına gelirsek, organize sanayi bölgesi alanının düzenlenmesi ve aktarılan diğer problemlerle ilgili olarak Beyşehir Belediyesi olarak elimizden gelen her türlü imkanı sizler için seferber edeceğimizden hiç şüpheniz olmasın” diye konuştu.

PAZARCILAR BULUŞMASINDA GÜNDEM: KAPALI PAZAR YERİ VE OTOPARK PROJESİ  

Belediye Başkan Adayı Üzeyir Yaşar, daha sonra ise Beyşehir’in Pazar alanlarında pazarcılık yapan esnafla biraraya geldi.

MHP Beyşehir İlçe Başkanı Muzaffer Duymuş, AK Partili yöneticiler ile Cumhur İttifakı’nın belediye meclis üyesi adaylarının da katıldığı toplantıda pazarcılarla buluşan Yaşar, esnafların  yeni dönem için talep ve beklentilerini dinledi. Toplantıda, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe merkezinde hayata geçirmeyi planladığı kapalı otopark ve Pazar yeri konusu da gündeme geldi.

Yaşar, yaptığı konuşmada, göreve gelmeleri halinde nasıl bir gönül belediyeciliği yapacakları konusunda paylaşımlarda bulundu. Gönül belediyeciliğinin pazarcıların sorununu yine pazarcılarla birlikte çözen bir belediyecilik anlayışı olduğunun altını çizen Yaşar, şu değerlendirmelere yer verdi: “Biz yeni dönemde Allah’ın izniyle bu süreci tam olarak oturtturarak layıkıyla gerçekleştireceğiz. Her gittiğim yerde şunu söylüyorum ve yapamayacaklarımın sözünü vermiyorum, vermeyeceğim de, uçuk vaadlerde bulunmayacağım. Beyşehir Belediyesi’nin imkanları neyse, sadece ve sadece onlardan bahsedeceğim. Daha çok, Büyükşehir Belediyemizin ve hükümetimizin ilçemize kazandıracağı hizmetlerle halkımızın karşısına çıkmak istiyorum.  Doğru olan da budur zaten. Büyükşehir Belediyemizin ilçemiz merkezinde hayata geçirmeyi planladığı yeni kapalı Pazar yeri ve otopark projesiyle ilgili tüm pazarcı esnafımız gibi halkımız da son dönemde büyük bir merak ve bekleyiş içerisinde bunu biliyorum. Bu bölge kazılacak mı, otopark mı olacak, üstü mü kapatılacak, eski düzen mi olacak, Pazar taşınacak mı emin olun bunun kararını ben sizlerle birlikte istişare ederek vereceğim. Siz ne derseniz onu gerçekleştireceğiz. Kamyoncuların derdi farklı, diğerlerinin sorunları ve istekleri farklı ama bir ortak akılla, ortak bir çözüm bulmamız gerekiyor. Bu ortak aklı hep birlikte istişare ederek inşallah yeni dönemde bulacağız. Çünkü, ben de ona göre Büyükşehir Belediyemizi yönlendirmek durumundayım. Otopark yapma görevi biliyorsunuz Büyükşehir Belediyesi’ne aittir. Beyşehir Belediyesi şu anda bir yıllık bütçesini kullansa, Beyşehir’de bir otopark yapamaz. Bunu niye söylüyorum; Beyşehir Belediyesi’nin imkanlarını bilmek ve tartmak adına söylüyorum. Önce yapacaklarımızı ve gücümüzü, imkanlarımızı iyi bilerek adımlarımızı ona göre atacağız. Bizde karambole yapılacak ve afaki işler olmaz. Benim hiçbir esnafla oynamaya da hakkım yok. Paranın nasıl zor kazanıldığını ben de ticari hayattan gelen birisi olarak çok iyi bilen biriyim. Ne zorluklarla pazarcılık yaptığınızı, sıkıntılarınızı çok iyi biliyorum. Dolayısıyla sizlere ekonomik anlamda sıkıntı ve mağduriyet yaşatacak hiçbir işin yanında olmam mümkün değildir. Bunu net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Çünkü, ben 34 yaşındayım ve Allah ömür verirse hep bu şehirde yaşayan bir insan olarak kalacağım. O yüzden, Allah nasip eder bu göreve seçilirsem, 60 ay ben bu halkın içerisinde olacağım. Bu bakımdan doğruları net bir şekilde söylemek ve konuşmak zorundayım. Çünkü, hepinizle bu şehirde sürekli karşı karşıya geleceğim. Ben belediye başkanı seçilirsem, yürüteceğim görevimi başım dik, alnımın akıyla tamamlamak istiyorum. Benim ilçeme hizmet etme noktasında ana hedefim ve düsturum budur.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Üzeyir, Yaşar,, sanayiciler, ve, pazarcı, esnafıyla, buluştu,
Yorumlar
Haber Yazılımı