Haber Detayı
03 Mart 2019 - Pazar 13:49 Bu haber 6022 kez okundu
 
Yaşar: Beyşehir’de Kentsel Dönüşüm Hareketini Başlatacağız
BEYŞEHİR - Cumhur İttifakı’nın Beyşehir Belediye Başkan adayı Üzeyir Yaşar, Beyşehir’de yeni dönemde kentsel dönüşüm hareketini başlatacaklarını söyledi.
Siyaset Haberi
Yaşar: Beyşehir’de Kentsel Dönüşüm Hareketini Başlatacağız

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için sahadaki çalışmalarını sürdüren ve toplumun her kesimindeki hemşerileriyle buluşan Belediye Başkan adayı Üzeyir Yaşar, AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ve partililer ile birlikte Ali Akkanat Kampüsü’nde bulunan fakülte ve yüksekokulları ziyaret ederek burada görev yapan akademik personelle bir araya geldi. Yaşar, Kredi ve Yurtlar Kurumu Beyşehir Yurt Müdürlüklerini de ziyaret ederek çalışanlar ve öğrencilerle buluştu. Yaşar, göreve gelmesi halinde Beyşehir’de hayata geçirecekleri projeleri anlattı. 

Belediye Başkan adayı Üzeyir Yaşar, daha sonra Cumhur İttifakı’nın seçim koordinasyon merkezinde partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. 


Beyşehir’i yeni dönemde ilçenin önemli bir değeri olan turizme kazandırmak için var güçleriyle çalışacaklarını belirten Yaşar, turizmin aynı zamanda hem ilçe için istihdam hem de Beyşehir’in gelişmesi demek olduğunu vurgulayarak, bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirebilmek için harekete geçeceklerini söyledi.

YENİ DÖNEMDE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI

Beyşehir’i başta şehircilik ve turizm olmak üzere her alanda layık olduğu yere getirebilmek için meclisteki yol arkadaşları ile birlikte gece gündüz demeden çalışacağını belirten Yaşar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Türkiye genelinde kentsel dönüşümde önemli bir süreci başlatacaklarına yönelik önceki gün yaptığı açıklamaya dikkat çekerek “Bu kentsel dönüşümden inşallah Beyşehir’imiz de aslan payını alacaktır. Beyşehir’de ilk etapta Beytepe ve Esentepe mahallelerimiz olmak üzere vatandaşlarımızın da muvaffakiyeti ile birlikte bir kentsel dönüşüm hareketi ile ilçemizde yeni dönemde başlatmak istiyoruz. Bu konuda da muvaffak olmayı çok arzu ediyoruz” dedi.

Konuşmasında yeni dönemde hayata geçirecekleri diğer projelere de değinen Yaşar, ilçe merkezinde Beytepe ve Esentepe mahallelerindeki seyir tepelerini daha modern bir peyzaj mimarisi ile donatarak ilçe halkının kullanımına sunacaklarını söyledi.  

BEYŞEHİR’E ÇOCUK KÖY PROJESİ

Projeleri arasında Beyşehir’e bir çocuk köyü kazandırmanın da yer aldığını ve bu anlamda ilçede yaşayan çocukları unutmadıklarını vurgulayan Yaşar, “Çocuk Köyü Projesi ile çocuklarımızın sahip olduğu kendi yeteneklerinin de ortaya çıkarılmasını amaçlıyoruz. Kendi alanlarında burada eğitim alarak hem kendilerini geliştirebilecekleri, el sanatı, müzik, sportif etkinlikler ve dansa varıncaya kadar birçok alanda faaliyet yürütebilecekleri bir tesisi, kurulacak sistemle birlikte inşallah gelecek neslimiz olan Beyşehirli çocuklarımız için ilçemize kazandıracağız. Burada kuracağımız tesiste çocuklarımızın anneleri ile ilgili bir sosyal alan da olacak. İnşallah, her mevsim çocuklarımız ve kadınlarımız bu sosyal tesisten yılın 365 günü istifade edebilecek” dedi.

BAŞIBOŞ SOKAK HAYVANLARI SORUNU YENİ DÖNEMDE BEYŞEHİR’İN GÜNDEMİNDE OLMAYACAK

Belediye Başkan adayı Üzeyir Yaşar, sahada yürüttükleri çalışmalar esnasında vatandaşlardan ilçede başıboş dolaşan sokak hayvanlarıyla ilgili ciddi bir talep aldıklarını da dile getirirken, “İlçemizde başıboş dolaşan sokak hayvanlarından kaynaklı bir rahatsızlık var. İnşallah, yeni dönemde bir barınak değil, sokak hayvanları için doğal yaşam merkezini ilçemize kazandıracağız. O hayvanları bir yere hapsetmeyeceğiz, doğal yaşam merkezinde hem çocuklarımızla da iletişim kurmasını sağlayacağız. Hem de sokaklarda vatandaşlarımıza, çocuklarımıza zarar vermesinin önüne geçmiş olacağız. Bu projeyle de çok güzel bir sosyal tesisi de ilçemize kazandırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

HER GÜN FARKLI BİR PROJE AÇIKLANACAK…

Yaşar konuşmasında, bundan sonra seçilmesi halinde Beyşehir’e kazandıracakları her gün bir projenin detayı hakkında hemşerilerini bilgilendireceklerini de belirtirken, şöyle konuştu: “Beyşehir için yeni dönemde hayata geçirmeye başlayacağımız projelerimizi açıklamaya başladık. Bundan sonra her gün farklı bir projemizden bahsetmeye devam edeceğiz. Biz ne söz verdiysek, onu yapan bir ekibiz. Buna inanın lütfen. Böyle bir ekip olacağız. Çünkü biz Cumhur İttifakı’nın meclisiyiz, Cumhur İttifakı’nın belediye başkan adayıyız. Cumhur İttifakı’nı oluşturan partilerimizin liderleri bugüne kadar bu ülke için ne söz verdiyse yaptılar, ne söz verdiyse yerine getiriler. Bu ülkenin gelişmesi için, kalkınması için iki partimizin lideri de gece gündüz demeden çalışıyor. Yerel seçimleri de belediye meselesi olarak görmediler, beka meselesi olarak gördüler. Biz de aynı ruhla, aynı sadakatla MHP ve AK Parti olarak aynı şekilde bu mücadelemizi sizlerin destekleriyle sürdüreceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Yaşar:, Beyşehir’de, Kentsel, Dönüşüm, Hareketini, Başlatacağız,
Yorumlar
Haber Yazılımı