Haber Detayı
15 Şubat 2017 - Çarşamba 09:01 Bu haber 7495 kez okundu
 
14 Şubat'ta Evet Dediler
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, 14 Şubat Sevgililer Günü’nün ilk nikahını Belediye Başkanı Murat Özaltun kıydı.
Yaşam Haberi
14 Şubat'ta Evet Dediler

Beyşehir’de dünyaevine girmeye hazırlanan bazı çiftler, nikah için 14 Şubat Sevgililer Günü olarak kutlanan 14 Şubat tarihini tercih etti. Beyşehir Belediyesi’ne bu özel günde “evet” demek için 4 çift resmi başvuruda bulundu. Nikah işlemlerinin ardından çiftlere Türk kahvesi ikramında bulunulurken, Belediye Başkanı Murat Özaltun evlilik başvurusu yapan çiftlerden Hüseyin Kırıcı-Kübra Sarıçam çiftinin nikahını kıydı.

İmzaların atılmasının ardından evliliğe “evet” diyen genç çifti kutlayan ve evlilik cüzdanını gelin adayına veren Özaltun, yaptığı açıklamada, Beyşehir Belediyesi olarak 14 Şubat’ta da nikah kıyma işlemlerine devam ettiklerini belirterek, “Tabi gönlümüz hep şunu arzu ediyor. İnşallah bol bol nikah kıyalım ve bu kıydığımız nikahlar bir ömür daim kalsın diye nikah akdini gerçekleştiriyoruz.” dedi. Çifte Beyşehir'i yansıtan bir tablo duvar saati hediye eden ve bazı tavsiyelerde de bulunan Özaltun, şöyle devam etti: “Özellikle evlendirdiğimiz her çifte söylüyoruz, diyoruz ki ‘küçük şeyleri bahane etmeyin, büyütmeyin, iletişim yollarınız açık kalsın ve mutluluğunuz daim olsun’ diye. Ve bugün Hüseyin ve Kübra kardeşimizin nikahını kıydık. Aslında bir ilki gerçekleştirdik. Gelin kardeşimiz Kübra hanımefendi öyle güzel ‘evet’ dedi ki gerçekten ‘ömür boyu evet’ dedi. İnşallah ömür boyu evetlerinin arkasında kalacaklar. Bugün aslında bir evet daha yaşadık. 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda da hem genç çiftlerimiz, hem nikah şahitlerimiz, yeni Türkiye yolunda ‘biz de varız’ dediler, ‘evet’ dediler. Bende kendilerine bu güzel ‘evet’leri için teşekkür ediyorum, mutlulukları daim olsun. İnşallah gerek ülkemizin birlik beraberliğini, gerek genç çiftlerimiz ve evli çiftlerimizin birlik beraberliğini yüce yaradan bozmasın diye temenni ediyorum.”

14 Şubat Sevgililer Günü’nde evliliğe “evet” diyen genç işadamlarından Hüseyin Kırıcı, eşiyle birlikte nikah merasimlerini tesadüf değil, bilinçli olarak 14 Şubat tarihine denk getirdiklerini belirterek, “Sonsuza kadar unutmayalım, inşallah mutluluğumuz da daim olur diye. Başkanımız da teşrif ettiler nikahımıza, teşekkür ederiz başkanımıza. Burada ‘çifte evet’ dedik. İnşallah başkanımıza da sözümüzü tutup 16 Nisan’da memleketimiz için hayırlı olan oyumuzu vereceğiz. İnşallah 2017 benim için çok güzel bir yıl olacak.” dedi.

Kübra Sarıçam ise, kendisinin de bu önemli günde eşiyle birlikte dünyaevine ayak bastığını belirterek, “İnşallah 2017 bizim için hayırlı olur” diye konuştu.

14 Şubat Sevgililer Günü’nde Beyşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda “evet” diyen bir başka çiftten birisi olan İsmail Kılınç da, nikah için istedikleri tarihin sevgililer gününe denk geldiğini sonradan fark ettiklerini belirterek, “Öyleyse dedik ‘sevgililer gününde olsun’ O şekilde yaptık” ifadelerini kullanırken, birlikte imza attığı eşi Fatma Özsan ise, “Mutluyuz, çok heyecanlıyız, bir şey diyemiyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: 14, Şubat'ta, Evet, Dediler,
Yorumlar
Haber Yazılımı