Haber Detayı
17 Nisan 2018 - Salı 10:28 Bu haber 7107 kez okundu
 
Akyürek: Şehirlerimizin 2023’e Güçlü Bir Şekilde Hazırlanması Gerekiyor
AK Parti Genel Merkezi tarafından başlatılan Şehrim 2023 Projesi kapsamında tüm Türkiye’yi dolaşmaya başlayan otobüs Konya’ya geldi.
Siyaset Haberi
Akyürek: Şehirlerimizin 2023’e Güçlü Bir Şekilde Hazırlanması Gerekiyor

AK Parti Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından organize edilen Şehrim 2023 Otobüsü Konya’ya geldi.

ŞEHİRLERİMİZİN 2023’E HAZIR OLMASI GEREKİYOR

Projenin Konya ayağındaki programa katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye’de yeni bir dönemin başladığını dile getirerek, 2019’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemine dikkat çekti. Başkan Akyürek, “Çevre, şehir ve kültür. Bu başlıklarda bugüne kadar çok önemli çalışmalara imza atıldı. Değişim ve gelişme her alanda kendini htiriyor. Bulunduğumuz çevre, daha 13-14 sene önce dikenli tellerle çevrili bir alandı. Şimdi çok farklı bir şekle geldi. Şehrimizin her bölgesinde bu değişimi ve gelişimi izliyoruz. Şimdi yeni bir dönem başlıyor. 2019 ile birlikte Cumhurbaşkanlığı sistemiyle Türkiye, daha iddialı bir döneme girmiş olacak. 2023’te dünyanın en güçlü ülkeleri arasında yer alma hedefini koydu. Şehirlerimizin buna adapte olması, buna göre proje üretmesi ve şehirlerimizin 2023’e güçlü bir şekilde hazırlanması gerekiyor. Bu noktada hala eksikler varsa onların tamamlanması ve daha iyiye nasıl gidilebilir onun tespit edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

BU ÇALIŞMA 2023’ÜN YOL HARİTASINDA YOL GÖSTERİCİ OLACAK

Programın 2023’ün şehirlerinin ortaya çıkarılması sürecinde halkın ve toplumun çeşitli kesimlerinin görüşünün alınması amacı taşıdığını kaydeden Akyürek, şunları söyledi: “Halkımızı bu çalışmaya katılmaya davet ediyoruz. Burada şehrimizle ilgili görüşler sorulacak. Yapılması istenilenler yine halkımıza sorulacak. 2023 Vizyonu’nda Konya’yı nasıl görmek istediğimizle ilgili tespitler alınmaya çalışılacak. Belediyelerimiz de hükümetimiz de bu çalışmalardan istifade edecek ve 2023’ün yol haritası, ülke düzeyinde ve şehirler bazında ortaya çıkarılırken bu görüşler önemli oranda yol gösterici olacak.”

BU ŞEHİR HEPİMİZİN

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da Şehrim 2023 Projesi’nin AK Parti iktidarlarının 17., yerel yönetimlerin ise 15. yılında çevre, şehir ve kültürü nereden nereye taşıdığını ortaya koymak ve 2023 hedeflerinde bir yol haritası belirlemek adına yürütüldüğünün altını çizdi. Angı, “Bulunduğumuz noktadan bakacak olursak içinde bulunduğumuz Kılıçaslan Meydanı ne durumda idi, Adliye Sarayı ve Kültürpark’ın giriş ve çıkışında pek çok sıkıntılar mevcuttu. Ama Büyükşehir Belediye Başkanımız ve bakanlığımızın sağladığı desteklerle hem meydan Konyamızın en ulaşılabilir bir mekânı haline geldi hem de Kılıçaslan Köşkü ile ilgili belediyemiz çok önemli çalışmalar ortaya koydu. Bu şehir bizim, hepimizin. Bir mirası devir aldık. Bizden sonrakilere de daha yaşanılabilir bir şehir, kültürüyle, tarihiyle, çevre şartlarıyla daha iyi noktadar bırakabilmek önemli” dedi. AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Murat Koru, İl Yönetimi ile kadın ve gençlik kolları yönetiminin de katıldığı programın sonunda Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Kültürpark’a kurulan stantta, 2023 Şehrim Projesi’nin yanı sıra geleceğin Konyası ile ilgili görüşlerini yazarak anket kutusuna attı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Akyürek:, Şehirlerimizin, 2023’e, Güçlü, Bir, Şekilde, Hazırlanması, Gerekiyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı