Haber Detayı
24 Haziran 2019 - Pazartesi 12:22 Bu haber 8705 kez okundu
 
Anamas Dağı’ndaki Yeşilgöl, doğaseverlerin yeni gözdesi
BEYŞEHİR - Beyşehir'in sembolü olan 2 bin 998 rakıma sahip Anamas Dağı’nın 2 bin 200 metrelik yüksekliğinde bulunan ve yaklaşık 2 futbol sahası büyüklüğü alana sahip mini göl, son dönemde doğaseverler ile dağcıların gözde bir uğrak yeri haline geldi.
Spor Haberi
Anamas Dağı’ndaki Yeşilgöl, doğaseverlerin yeni gözdesi

BEYŞEHİR - Beyşehir'in sembolü olan 2 bin 998 rakıma sahip Anamas Dağı’nın 2 bin 200 metrelik yüksekliğinde bulunan ve yaklaşık 2 futbol sahası büyüklüğü alana sahip mini göl, son dönemde doğaseverler ile dağcıların gözde bir uğrak yeri haline geldi.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Doğa Yürüyüşleri Topluluğu ile Beyşehir Belediyesi işbirliği halinde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “Anamas Kocadağ Yeşilgöl Dağ Baharı Doğa Yürüyüşü” etkinliğine katılan doğa tutkunları ile dağcılar, Anamas Dağı’ın 2 bin 200 metrelik yükseltisinde bulunan Yeşilgöl’de buluştu.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı ve Beyşehir Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sosyal Etkinlikler Sorumlusu Mustafa Büyükkafalı, yaptığı açıklamada, Beyşehir’in sembolü olan Anamas Dağı’nın Beyşehir’e göre arka yanında yer alan ve ilkbahar dönemi ile yaz ayları başlangıcında eriyen kar sularının oluşturduğu yeşil renkteki yüzey suları sebebiyle Yeşilgöl adı verilen mini gölü de muhteşem doğası, serin havası ve eşsiz güzellikleri dolayısıyla doğa yürüyüşü etkinlikleri yaptıkları  alanlar arasına dahil ettiklerini söyledi.

2 bin 200 metre yükseltideki göle 5,5 kilometre mesafelik bir tırmanışın  ardından ulaşabildiklerini vurgulayan Büyükkafalı, şunları kaydetti: “Çıkış ve inişle birlikte toplam 11 kilometrelik bir parkur olan Yeşilgöl, hava sıcaklıklarının daha da arttığı Ağustos döneminde genelde kurumaya yüz tutuyor. Biz göl kurumadan Haziran ayı içerisinde bu etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Doğaseverlerimiz bu son etkinliğimize de bayağı bir ilgi gösterdi. Katılımcıların hepsi de Yeşilgöl’e 3 saat süren bir tırmanışın ardından ulaştı ve  ardından inişi iki saat süren bir zamanda hep beraber gerçekleştirdik. Zor bir parkur olmasına rağmen dağdaki endemik bitkileri yakından görmek açısından da bu etkinliği çok önemsiyoruz. Katılımcılarımızdan bazıları göl sularına girerek serinleme imkanı buldu. Etkinliğin en güzel yanı  gölü besleyen karların oluşturduğu eşsiz manzaraya da tanık olabilmemizdi. Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü’nü de bu yüksekliklerden görebilmek de katılımcılarımıza ayrı bir haz verdi.

Beyaz örtü ve yeşil gölle birlikte ortaya çıkan kartpostallık manzarayı doğaseverlerimiz yanlarında getirdiği fotoğraf makineleri ya da cep telefonlarıyla ölümsüzleştirdi. Doğaseverler olarak kar üzerinde Haziran ayında kayak yapmanın da doyasıya keyfini çıkardık. Doğaseverlerimiz ve dağcılarımız için unutulmaz bir etkinlik olduğunu düşünüyoruz ki, aldığımız tepkiler de bu yönde. Bu tür etkinliklerle yöremizdeki doğal güzelliklere dikkat çekmek, keşfedilmemiş alanlarımızı da ilgi odağı haline getirmek istiyoruz. Doğa yürüyüşü etkinlikleri ile hem bu maksadımıza ulaşıyor, hem de bu sportif aktiviteler ile daha sağlıklı ve zinde bir yaşam sürmeyi hedefliyoruz. Ayrıca, bu tür sosyal etkinliklerle bu güzel coğrafyamızın tanıtımına da önemli katkılar sağladığımızı düşünüyoruz. Sadece bizim gibi topluluklar değil, bireysel olarak da yaz döneminde Yeşilgöl, birçok doğa tutkunu ile dağcının buluştuğu bir mekan haline geliyor. Bu manada, Yeşilgöl son yıllarda birçok tırmanış ve etkinliğe de evsahipliği yapmaya başladı. Beyşehir Belediye Başkanımız Sayın Adil Bayındır’a doğa yürüyüşleri etkinlikleri kapsamında topluluğumuza verdiği destek ve katkılardan dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Anamas, Dağı’ndaki, Yeşilgöl,, doğaseverlerin, yeni, gözdesi,
Yorumlar
Haber Yazılımı