Haber Detayı
03 Şubat 2017 - Cuma 08:06 Bu haber 7834 kez okundu
 
Av Tüfeği Sektörüne ‘Yivli Av Tüfeği Üretim İzni’ Müjdesi
BEYŞEHİR - Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yılmaz Tuna ve İktisadi Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürü Emin Sadık Aydın kendisine eşlik eden AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu ile birlikte Huğlu ve Üzümlü mahallelerinde incelemelerde bulundu.
Ekonomi Haberi
Av Tüfeği Sektörüne ‘Yivli Av Tüfeği Üretim İzni’ Müjdesi

Ziyaretlerde, av tüfeği sektörüne yivli av tüfeği üretim izninin yakında başlayacağı ile ilgili müjdeler verilirken, sektörün talep ettiği ve yeşil ışık yakılan AR-GE desteği ile Türkiye’de kurulması istenilen CIP Test Merkezi ile ilgili başlatılan çalışmalar ele alındı.

Müsteşar Yardımcısı Tuna ve Genel Müdür Aydın, beraberindeki Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, daire başkanları, KOP  İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, MEVKA yetkilileri ile birlikte bir heyet halinde Üzümlü ve Huğlu’da av tüfeği üretimi yapan bazı silah üretim fabrikalarını gezerken, heyete Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Şenol da eşlik etti.

KALKINMA BAKANLIĞI HEYETİ SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİ DİNLEDİ

  Kalkınma Bakanlığı heyeti, Beyşehir Silah Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Başkanı Hüseyin Kırıcı, Huğlu Sanayici ve İşadamları Derneği (HUSİAD) Başkanı İrfan Usta, Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Başkanı Naci Tanık ve av tüfeği üretimi yapan firmaların temsilcileriyle sektörle ilgili konuları istişare ederken, taleplerine ilişkin bilgiler de aldı.

Ziyaret sonunda Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yılmaz Tuna,Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi’nde gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkenin taşrası denilebilecek bir köşesinde önemli bir ekonomi oluştuğunu görmenin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, “Yerinde görünce hakikaten her yerde bulunmayacak güçlü bir potansiyelin ve dededen toruna aktarılan ciddi bir üretim  geleneği ve kültürünün olduğunu burada gördük ve müşahede ettik. Burada dünyanın 50-60 ülkesine ihracaat yapabilecek düzeyde bir başarı örneği var.Bunlar, hakikaten az rastlanır örnekler.İnşallah buradaki  irili ufaklı küçük sanayicilerimiz de daha büyük başarılara imza atabilecek potansiyele sahipler.Ancak,ziyaret öncesi milletvekilimizle de istişare ettik, biraz ihmale uğramış, açıkçası devlet ‘burada nasılsa bir şeyler oluyor, kendi başına bunlar çeviriyor’ diye anlaşılan çok fazla buraya bir ilgi gösterilmemiş. Ancak,son dönemde  KOP İdaremiz ve MEVKA’mız da aslında buraya el uzatmış. Devletimizin de desteği yavaş da olsa buraya intikal etmeye başlamış” diye konuştu.

SEKTÖRÜN AR-GE DESTEĞİ VE CIP TEST MERKEZİ TALEPLERİ…

Huğlu ve Üzümlü’deki üretimin daha üst lige taşınması için gerekli olan ve sektör temsilcilerinin de talep ettiği  AR-GE desteği  ve  Türkiye’de kurulması istenilen CIP Test Merkezi ile ilgili olarak devletin vermesi gereken destekler olduğunu vurgulayan Tuna, şöyle devam etti:

“Belki bunu, buradaki aktörlerimiz KOP ya da MEVKA yönünden de düşünebilir ama bir üniversite ya da yerine göre Türk Standartları Enstitüsü’nün de desteği ile bu CIP test merkezinin ve bir AR-GE desteğinin  merkezi düzeyde bir organizasyonla sağlanması gerektiği anlaşılıyor. İnşallah bunları Ankara’ya dönünce ilgili kurumlarımızla da görüştükten sonra da sayın bakanımıza sunacağımız raporla bu destekleri hangi kanalla, nasıl organize edeceğimizin kısa sürede bir değerlendirmesini yapacağız. Burada özellikle bu CIP test merkezinin ve AR-Ge ile ilgili kurumsal bir takım yapıları  oluşturmaya yönelik inşallah elimizden geleni yaparız sizlerin tabi insiyatifiyle. Çünkü bir çok kapıyı sizlerle birlikte zorlayacağız. Ben umuyorum ki kısa orta vadede buradaki potansiyel daha da büyüyecektir. Bu imkan ve bu kabiliyet var.”

AV TÜFEĞİ SEKTÖRÜ İÇİN SEFERBERLİK…

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu ise, Huğlu ve Üzümlü’nün hem Türkiye geneline, hem dünyaya daha iyi açılması, daha çok tanınması, daha çok ihracaat yapması, savunma sanayine daha fazla katkısı yaparak daha fazla gelire kavuşması açısından uzunca bir süredir siyasiler olarak çalıştıklarını, ilgili bakanlıkların da bu yönde çalışmalar yaptığını hatırlatarak,  bir farkındalık oluşturma,  bu bölgedeki mevcut bu potansiyel ve kapasitenin Ankara’ya, bakanlıklara duyurulması adına  yerelle de hep birlikte el ele vererek çalışmalar yaptıklarını belirtti. Bu konuda, bir süre önce Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret Komisyon Başkanı Ziya Altunyaldız’un organizesiyle bölgede yaptıkları ziyaretlere değinen Milletvekili Babaoğlu, bu ziyaretlere katılan heyetin milli piyade tüfeği MPT-76’nın belli parçalarını üreten, üretim kapasitesine sahip ve bu ihaleyi almış firma ile ROKETSAN’a parça yapan firmaları görünce bu bölgedeki kapasiteyi ve gücü daha iyi anladıklarını dile getirdi.

BABAOĞLU’NDAN YİVLİ AV TÜFEĞİ ÜRETİM İZNİ MÜJDESİ

Bu iki merkezin daha fazla kapasiteye ve imkana ulaşması, kendini daha fazla geliştirmesi ve konusunda bu ziyaretlerin devamını getirdiklerini anlatan Babaoğlu, sektörün de talebi olan yivli silah üretimiyle ilgili izinlerin yakında başlayacağı müjdesini vererek,ayrıntılarıyla ilgili olarak şunları kaydetti:

“Biliyorsunuz biz bu iki yerleşim merkezimiz  olarak  daha çok  yivsiz av silahı  üretebiliyorduk, bir de dünyada yükselen Pazar olarak  yivli av pazarı silahı var idi. Burada henüz Türkiye’de  firmalara üretim izni verilmemişti,  girişimlerimiz sonucu inşallah yivli av silahı  üretimiyle ilgili  izinler yakında  başlıyor, bu konuda firmalarımız da  müracaatlarına  başlayacaklar;  Milli Savunma Bakanımıza ve tüm ekibine  teşekkür ediyoruz. Aynı şekilde dile getirilen  diğer alanlarda da   çalışmalara devam ediyoruz, bu kapsamda  Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcımızın dile getirdiği  AR-GE ve Mükemmeliyet Merkezi  konusu ile TSE Başkanımızca da  ifade edilen CIP Test Merkezi  de gündeme geldi. CIP Test Merkezi, biliyorsunuz silahlarımızı,  biz yurtdışına gönderip  test ettirip  ondan sonra satıyor idik,  bizim Türkiye’de de öyle bir test merkezi  olsun talebi var idi,  bu kapsamda  ve diğer talepler konusunda  da  Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan  Bey’i ziyaret ettik Konya milletvekilleri olarak,  orada  kendilerinden  Üzümlü ve Huğlu’ya desteklerini  burada kırsal kalkınma anlamında  çok büyük bir başarı elde edildiğini  ifade ettik,  kendileri hakikaten çok  büyük ilgi gösterdiler,  sayın müsteşar yardımcımız Yılmaz Tuna,  yine İktisadi Sektörler Genel Müdürümüz Sadık Aydın Bey ve daire başkanlarımızla beraber bir ekip olarak bugün  Üzümlü ve Huğlu’yu ziyaret ettik,  kendileri de biraz önce ifade ettiler,  bize hakikaten çok büyük katkılar yapacaklarına  inanıyoruz.  Zaten sürekli olarak  kalkınma anlamında  ellerinden gelen her türlü  desteği bizlere veriyorlar, sayın bakanımız da inşallah bu bilgilendirme sonrası  bugünkü heyetimizin  bilgilendirmesi sonrası  Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan  Bey de  Üzümlü ve Huğlu’ya bir ziyaret  gerçekleştireceğini ifade ettiler. Ayrıca  anayasa çalışmaları sürecinde  Milli Savunma Bakanımızla  birkaç defa  daha tekrar görüştük,  yivli av silahı ile ilgili  önünün açılması  konusunda teşekkürlerimizi ifade ederken,  kendilerini Üzümlü  ve Huğlu’ya davet ettik,  Milli Savunma Bakanımız da inşallah  Türkiye’nin pazarının  çok büyük bir kısmını  dünya  av silahı  ticaretinin de belki yüzde 80’lerini  gerçekleştiren  Beyşehir ilçemizin bu  iki  güzide  merkezimizi  Türkiye’nin savunma sanayine katkısı artmış, yivsiz av silahında  dünyada pazarı elinde tutan, ayağı yere basan AR-GE’siyle, güçlü pazarlama sistemiyle güçlü iki merkez ve buranın artık bu bakımdan bir  cazibe merkezi haline gelmesi yolunda  gerekli tüm çalışmaları  hep birlikte yürütüyoruz”

Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yılmaz Tuna, İktisadi Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürü Emin Sadık Aydın ile heyetteki yetkililere ziyaretlerinde günün anısına Üzümlü ve Huğlu yapımı av tüfekleri de hediye edildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Av, Tüfeği, Sektörüne, ‘Yivli, Av, Tüfeği, Üretim, İzni’, Müjdesi,
Yorumlar
Haber Yazılımı