Haber Detayı
20 Haziran 2019 - Perşembe 10:52 Bu haber 6207 kez okundu
 
Av tüfeği üretimin merkezi Huğlu ‘tek yumruk’
BEYŞEHİR - Beyşehir’e bağlı dünyaca ünlü av tüfeği merkezi olan Huğlu Mahallesi’nde 27-28 Temmuz 2019 tarihleri arasında bu yıl 6’ıncısı yapılacak olan Geleneksel Huğlu Tek Kurşun Atış Müsabakaları öncesinde yerleşim merkezinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları düzenlenen istişare toplantısında biraraya geldi.
Ekonomi Haberi
Av tüfeği üretimin merkezi Huğlu ‘tek yumruk’

BEYŞEHİR - Beyşehir’e bağlı dünyaca ünlü av tüfeği merkezi olan Huğlu Mahallesi’nde 27-28 Temmuz 2019 tarihleri arasında bu yıl 6’ıncısı yapılacak olan Geleneksel Huğlu Tek Kurşun Atış Müsabakaları öncesinde yerleşim merkezinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları düzenlenen istişare toplantısında biraraya geldi.

Toplantıda Temmuz ayı sonunda yapılacak etkinliğin yanısıra av tüfeği sektörü ve savunma sanayiine yönelik yürütülen proje ve çalışmalara ilişkin konular da ele alındı.

Huğlu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nail Gökhaba, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Huğlu’nun 27-28 Temmuz’da geleneksel hale getirdikleri dev organizasyona hazırlandığını belirterek, “Türkiye’deki tüm avcı ve atıcılarımız bu tarihe kilitlenmiştir. Bölgesel olarak Beyşehir’imizin kalkınması, Huğlu’muzun markasına marka değeri katmak için 5 yıldır gerçekleştirdiğimiz ve bu yıl da 6’ıncısını düzenleyeceğimiz bu organizasyonu bu yıl da inşallah hayırlısıyla tamamına erdirmeyi hedefliyoruz. Huğlu’da adeta bir festival havasına bürünen bu organizasyonumuzun kapsamı giderek genişliyor ve Huğlu markasına da yakışır bir organizasyon haline bürünüyor. Geçen yıl 34 ilden 500 farklı atıcımızın katılımıyla bu organizasyonu yapmıştık. Daha etkinliğe 40 gün var ancak katılım noktasında bugünlerde yoğun bir telefon trafiği yaşıyoruz. İnşallah değerli dostlarımızı, avcılarımızı Beyşehir’de, Huğlumuzda ağırlamayı dört gözle bekliyoruz. Organizasyonu en güzel şekilde yapmayı arzu ediyoruz, Huğlu’muzun marka değerine marka katacağımıza inanıyorum” dedi.

Huğlu Silah Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı İrfan Usta da, düzenledikleri istişare toplantısında biraraya geldikleri dernek üyesi firmaların sahipleri ve temsilcileriyle yöredeki ihracaat kapasitesinin el birliği ile nasıl artırılabileceği konularının da ele alındığını belirterek, “Huğlumuzdaki imalat ve üretimleri nasıl artırabiliriz,  savunma sanayiine nasıl entegre olabiliriz, istihdam ve faaliyet alanlarını nasıl büyütebiliriz bununla alakalı da istişarelerimiz oldu.  Bunun dışında Huğlu’daki birlik ve beraberliği yeniden canlandırdık. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da neler yapabiliriz gibi konularda istişare ve değerlendirmelerde bulunduk. İnşallah güzel bir toplantı oldu, bu toplantıların devamı önümüzdeki dönemde de gelecek. Hep birlikte eğitim çalışmaları yapacağız, dernek olarak savunma sanayii ile ilgili entegre olabilme adına büyük adımlar atıldı bölgemizde. Bununla ilgili de çalışmalarımız olacak” ifadelerini kullandı.

Huğlu Mahallesi Muhtarı Mehmet Harman da, Huğlu’da son dönemde birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini verdiklerini belirterek, “Huğlu’da günü geldiğinde birlikteliğin, beraberliğin nasıl yapıldığını, insanlarımızın nasıl taşın altına elini koyarak el birliği içerisinde güzel işlere imza atılabildiğini görebiliyoruz. Bugünkü toplantımızda, Türkiye çapındaki en büyük organizasyon olan Huğlu’daki tek kurşun atış müsabakalarının bu yıl nasıl bir atmosferde yapılacağı konularını istişare ettik. İnşallah bu yıl da bu yükün altından en iyi şekilde kalkacağımıza inanıyorum. Çünkü, herkes Huğlu’da bu organizasyon için seferber olmuş, tek yumruk olmuş durumda. Ben buradan tüm katılımcı firmalara ve destek veren sivil toplum kuruluşlarımıza, kısacası herkese teşekkür ediyorum. Çünkü, herkes bu konuda taşın altına elini koyuyor. Huğlu ile bu anlamda gurur duyuyorum, inşallah bölgemizi güzel günler bekliyor ileride. Allah bu birliğimizi beraberliğimizi bozmasın diyorum” şeklinde sözlere yer verdi.

Toplantıya, Huğlu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nail Gökhaba, Huğlu Silah Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı İrfan Usta, Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Başkanı Naci Tanık, Huğlu Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanı İsmail Kara, Huğlu Mahallesi Muhtarı Mehmet Harman, dernek üyesi silah firmalarının sahip ve temsilcileri katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Av, tüfeği, üretimin, merkezi, Huğlu, ‘tek, yumruk’,
Yorumlar
Haber Yazılımı