Haber Detayı
15 Temmuz 2017 - Cumartesi 11:48 Bu haber 4858 kez okundu
 
Başkan Özaltun’dan 15 Temmuz Gazisine Ziyaret
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, 15 Temmuz gazisi Ramazan Gök’ü evinde ziyaret etti.
Güncel Haberi
Başkan Özaltun’dan 15 Temmuz Gazisine Ziyaret

BEYŞEHİR - Başkan Özaltun,  15 Temmuz hain darbe girişiminin 1’inci yıldönümünde, 15 Temmuz gecesi İstanbul Taksim’de gözü dönmüş asker kılığındaki FETÖ üyesi teröristler tarafından verilen emirler doğrultusunda hareket eden bir grup asker tarafından tarandıktan sonra vücuduna isabet eden şarapnel parçalarıyla yaralanarak gazi olan, aşçılık yapan 40 yaşındaki evli ve bir kız çocuğu babası  Ramazan Gök’ü Hüyük ilçesine bağlı Burunsuz Mahallesi’ndeki evinde ziyaret etti.

         Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren gazi Gök,  “Bizleri evinizde kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Allah’ım sizlerden,  şehit ve gazilerimizden razı olsun. Ülke olarak ve biz siyasiler olarak sizlere o kadar çok şey borçluyuz ki, hele bölgemizden bir kişinin gazi ünvanıyla şereflenmesi de bizim için bir onurdur. Siz canınızı önünüze koydunuz 15 Temmuz’da, yapacağımız bir şey olursa her zaman canla başla yanınızdayız” diyen Belediye Başkanı Özaltun’a “Bir canımız var, gerektiğinde hiç çekinmeden yine seve seve vatanımız için ortaya koyarız Başkanım. Geldiğiniz için sağolun, ayaklarınıza sağlık” ifadelerini kullandı.

“ÇANAKKALE NASIL KAZANILMIŞ, BEN ORADA GÖRDÜM”

        Başkan Özaltun’a  15 Temmuz gecesi  Taksim’de yaşadıklarını anlatan aşçı Gök, darbe girişimi olduğunu öğrendikten sonra Kasımpaşa’daki  evinden çıkarak  uzunca bir mesafe  yürüdükten sonra  Taksim meydanına ulaştığını belirterek, “Burada belli noktaları ele geçirmek için konuşlanan gözü dönmüş asker kılığındaki FETÖ üyesi teröristler  tarafından verilen emirle hareket eden bir grup asker tarafından tarandık. O anda sadece ben değil kimse kaçmadı. Düşüyor insanlar, kadındır, kızdır, çocuktur tekrar geliyor. Adam vuruluyor önünde, düşüyor tekrar geliyor. Çanakkale nasıl kazanılmış ben orada gördüm. Kimse korkmadı. Ama şu da var; ensesine makarna kolisini almış evine giden de vardı. Tarandıktan sonra vücudumun çeşitli yerlerine şarapnel parçaları isabet etmiş, Allah’a şükürler olsun ki damarları kesmemiş. O esnada biraz midem bulandı ama kan kaybından olmuş herhalde. Ben fark etmemiştim ayağımı çünkü. Dedim;  ‘beni götürün, ben vuruldum’. Sonra taksiye bindirerek hastaneye götürdüler” diye konuştu.

“DUALAR EDEREK GİTTİK, ÖLÜMÜ GÖZE ALMIŞTIK”

        Tedavisinin ardından taburcu olduğunu ve daha sonra sında memleketi olan Hüyük’e geldiğini anlatan Gök, şöyle konuştu:  “Hastanede herhangi bir organ zararı ve kemik kırığı bulunmadığı için beni 1 gece müşahede altında tutup taburcu ettiler. İstanbul’daki evimde 3 ay yattım. Halen vücudumda 10 kadar şarapnel parçası var. Şu anda ise memleketimdeki evimde yaşıyorum. Buradan 15 Temmuz’un yıldönümünde halkımıza şu mesajı vermek istiyorum. Vatanımızı sevmemi z gerekli. Çünkü, çok düşmanımız var. Biz 15 Temmuz gecesi laf olsun diye çıkmadık dışarıya. Bu işgal girişimini durdurmak için çıktık. Dualar ederek gittik, ölümü göze almıştık. Ben ilkokul mezunuyum, noktanın virgülün nereye koyulacağını bilmesek de, vatanımızı korumamız gerektiğini çok iyi biliyorum.” 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Başkan, Özaltun’dan, 15, Temmuz, Gazisine, Ziyaret,
Yorumlar
Haber Yazılımı