Haber Detayı
07 Eylül 2017 - Perşembe 12:31 Bu haber 8050 kez okundu
 
Beyşehir, 2018’de Katlı Otopark ve Kapalı Pazar Yerine Kavuşacak
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinin, hazırlanan projenin devreye konulması ile birlikte 2018 yılında hem katlı otopark hem de kapalı Pazar yerine kavuşacağı belirtildi.
Ekonomi Haberi
Beyşehir, 2018’de Katlı Otopark ve Kapalı Pazar Yerine Kavuşacak

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilmesi planlanan katlı otopark ve kapalı Pazar yerinin proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

          Özaltun, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje çalışmasında sona gelindiğini belirterek, “Kapalı Pazar yeri ile birlikte inşallah zemin artı 4, yani 5 katlı olacak katlı otopark ortalama bin 200 araçlı olacak. Büyükşehir Belediyemiz tarafından Ekim ayında ihale edilmesi beklenen katlı otopark ve kapalı Pazar yerinin ardından yapım çalışmaları başlayacak. İnşallah Beyşehir’imiz 2018 yılında daha modern kapalı bir Pazar yeri ile katlı otoparka birlikte kavuşmuş olacak” dedi.

       Beyşehir’de geride kalan 3,5 yılık süreçte Beyşehir’in konuşulan tüm problemlerini çözdüklerini vurgulayan Özaltun, çözülemeyen tek bir sorun olan katlı otopark ve kapalı Pazar yeri sorununun ise yakın gelecekte tarihe karışacağını belirtti. Beyşehirliler’den kent merkezinde yaşanan otopark sorunu sebebiyle özellikle katlı otopark konusunda çok yoğun talepler geldiğini, aynı şekilde tüm pazarcı esnafının da istifade edebileceği  daha modern ve kullanışlı, daha büyük bir alana sahip yeni bir kapalı Pazar yeri isteğinin olduğunu vurgulayan Özaltun, şehrin bu ihtiyacını görmezden gelemeyeceklerini söyledi. Halen sebze pazarının kurulu olduğu en uygun alan olarak değerlendirilen  Pazar yerinde bu sorunun kökünden çözülmesi  amacıyla Konya Büyükşehir Belediyesi nezdinde  girişim  başlattıklarını anlatan Özaltun, Büyükşehir Belediyesi’ni nde projeye sıcak bakmasının ardından verilen destekle katlı otopark ve kapalı Pazar yeri yapımında proje çalışmalarına kısa süre içerisinde başlandığını hatırlatarak, şunları kaydetti: “Hal İçi’ndeki alanda bünyesinde katlı otopark olacak bir kapalı Pazar yerini yeniden dizayn edebilmek için ardından çalışmaları başlattık.
         Ancak, burada bu çalışmayı yaparken, burada daha önce yapılan ancak günümüzde ihtiyaca cevap vermeyen alanın üzerini kapatan çelik kontstrüksiyonun bir kısmını Soğla bölgesindeki hayvan pazarına, bir bölümünü ise Esentepe ile Beytepe Mahalleleri arasında  Cumartesi günleri kurulan semt pazarına naklettik. Deyim yerindeyse bir taşla iki kuş vurmuş olduk ve her iki alanın da üzerini bu şekilde kapalı hale getirmiş olduk. Böylece, bu alandaki  milli serveti de çöpe atmamış, farklı iki alanda değerlendirmiş olduk. İlçemizde, katlı otopark ve yeni kapalı Pazar yerinin hizmete girmesiyle dönemimizde bu önemli sorunu da çözmenin ayrıcalığını yaşamak istiyoruz. Çünkü, Beyşehir halkının her zaman hizmetin en güzeline, en iyisine layık olduğunu söylüyoruz.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir,, 2018’de, Katlı, Otopark, ve, Kapalı, Pazar, Yerine, Kavuşacak, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı