Haber Detayı
06 Mart 2024 - Çarşamba 14:37 Bu haber 28017 kez okundu
 
Beyşehir ADEM'de Sergi ve Kermes Açılışı Gerçekleştirildi
BEYŞEHİR – Beyşehir’de, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile Destek ve Eğitim Merkezi (ADEM) tarafından sergi ve kermes düzenlenen törenle açıldı.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir ADEM'de Sergi ve Kermes Açılışı Gerçekleştirildi

BEYŞEHİR – Beyşehir’de, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile Destek ve Eğitim Merkezi (ADEM) tarafından sergi ve kermes düzenlenen törenle açıldı.

Beyşehir İlçe Kaymakamlığına bağlı olarak geçen yıl faaliyetine başlayan ADEM'in sergisinde kursiyer kadınlar tarafından farklı branşlarda özenle hazırlanan el emeği, göz nuru eserler yer aldı. ADEM merkezinde gerçekleştirilen açılış programında konuşan;  Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, ADEM'lerin bölgesi için de yeni kurulan bir kurum özelliği taşıdığına dikkati çekti. Kaymakam Akpınar, "Bakanlığımızın aldığı karar gereği, Konya'da pilot olarak Ereğli ve Beyşehir'de kurulması istendi. Hemen çalışmalara başladık. Şubat 2023 yılında itibaren ise yerini belirleyip personel alımı yapılarak faaliyetlerine başladık. Şuana kadar 4 dönem ve 92 kursiyerimiz sertifikalarını aldı. Bu kursiyerlere yönelik 4-6 yaş arası kreş hizmeti de vermekteyiz. 2023 yılı bütçemiz 2 Milyondu, 2024 bütçemiz ise 2 Milyon 820 Bin lira çıktı. ADEM kursiyerlerimiz isteği doğrultusunda kurs ve kreş hizmeti konusunda faaliyetlerine devam edecektir. Burada hem ekonomik olarak kursiyerlerimize de destek sağlamaktadır, bu konuda Büyükşehir’inde desteğini almaktayız” dedi.

Konuşmaların ardından kadın kursiyerlere sertifikaları Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Belediye Başkanı Adil Bayındır, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Muhsin Başkaya, ve Ak Parti Beyşehir İlçe Başkanı Kahraman Şanal tarafından verildi. İlçe Müftüsü Veysel Kükrek’in yaptırdığı duanın ardından protokol tarafından kurdele kesilerek serginin açılışı yapıldı.

Açılış sonrası protokol üyeleri ve davetliler yıl sonu sergisini gezerek, çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, ADEM'de, Sergi, ve, Kermes, Açılışı, Gerçekleştirildi,
Yorumlar
Haber Yazılımı