Haber Detayı
29 Mart 2018 - Perşembe 11:39 Bu haber 17736 kez okundu
 
Beyşehir Belediyesi, Antalya'daki Fuarda İlgi Odağı
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi’nin Antalya Şehircilik ve Teknoloji Fuarı’nda açtığı stant, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir Belediyesi, Antalya'daki Fuarda İlgi Odağı

BEYŞEHİR - Türkiye Belediyeler Birliği, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile ANFAŞ Expo Center’de açılan fuara Beyşehir Belediyesi de oluşturduğu stantla katıldı.

      Eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Yerel Yönetimler Sempozyumu’nun da yer aldığı üç gün süreli fuarda Beyşehir Belediyesi’nin açtığı stant büyük ilgi gördü. Fuarın açılış programına Beyşehir Belediyesi Başkanı Murat Özaltun ile kendisine eşlik eden Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer, bazı mahalle muhtarları ve AK Parti İlçe Teşkilat mensupları da katıldı.

       Açılışın ardından kapılarını ziyaretçilerine açan fuardaki stantları gezen Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve protokol mensupları ile birlikte Beyşehir Belediyesi stantını da ziyaret etti.

        Vali Karaloğlu ve beraberindeki protokole Beyşehir ilçesi ve özellikle fuar alanında yoğun ilgi uyandıran yerli üretim av tüfekleri ile ilgili bilgiler veren Özaltun, Beyşehir yöresinin Huğlu ve Üzümlü mahalleleri ile birlikte silah sektöründe geldiği noktaya dikkat çekti. Savunma sanayisine yönelik bölgede devam eden üretim çalışmalarıyla ilgili bilgilendirmede de bulunan Özaltun, “Şu anda ordumuzun Afrin operasyonu ile birlikte ülke gündeminde çok konuşulan milli ve yerli silah üretimine ilişkin konu var. Beyşehir’imize bağlı Huğlu ve Üzümlü mahallelerimiz ise işsizliğin olmadığı yerleşimlerimiz. Av tüfeği üretimi konusunda, Türkiye’de üretilen silahların yüzde 75’i Beyşehir’de imal ediliyor. Dünyada ise bu potansiyel yüzde 15 civarında. Dolayısıyla şu anda savunma sanayisine yönelik milli ve yerli silah üretimi noktasında inşallah bölge olarak tank üretimine doğru gitmeyi hedefliyoruz” şeklinde bilgilere yer verdi.  Özaltun, stantı ziyaret eden Vali Karaloğlu ve protokole, Beyşehir’in ecdat yadigari, ahşap mimari şaheseri olan tarihi Eşrefoğlu Camisi’nin tarihçesinden de söz ederken, yöreye özgü gıda ürünlerinden tarhana ikramında bulunarak tanıttı.

      Belediye Başkanı Murat Özaltun, açılışın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, fuarda açtıkları stantla ilgili bilgiler verdi. 
       
Beyşehir Belediyesi olarak ilçeye her alanda hizmet verirken şehrin tanıtımı noktasında da son dönemde büyük bir gayret içerisinde olduklarını vurgulayan Özaltun, bu çerçevede gerek yurtiçinde, gerekse yurtdışında açılan fuarlara  açtıkları stantlarla katılmaya büyük önem verdiklerinin altını çizdi. Amaçlarının, ilçenin ve kentin her noktada daha çok tanıtılması olduğunu dile getiren Özaltun, şunları kaydetti: “Antalya’da Kepez Belediyesi Başkanlığımızın evsahipliğinde açılan bu fuarda Beyşehir Belediyesi olarak biz de yerimizi aldık. Burada bizi mutlu eden; 45 belediye  içerisinde en çok dikkat çeken, ilgi odağı olan stantın Beyşehir Belediyesi stantı olmasıydı. Zira, Beyşehir gerçekten başta tarihi Eşrefoğlu Camisi olmak üzere çok zengin bir tarihi, kültürel geçmiş ve potansiyele sahip ilçe. Doğal güzellikleri de aynı şekilde ön plana çıkıyor.  Ancak, özellikle Afrin’de yapılan operasyonla ülkemiz gündeminde  ön plana çıkmaya başlayan yerli ve milli silahın üretimi noktasında, açtığımız bu stantımızda görevlilerimizin askeri kamuflajlar giyerek sergilediği silahlarımızla bayağı bir dikkat çektiğine, ilgi odağı olduğuna hep birlikte burada tanıklık ettik. Hep şunu söylüyoruz; dünyaya da adını duyuran ve Türkiye’de en fazla av silahının üretildiği bir yer olan ilçemiz; özellikle askeri silah üretilmesi noktasında da bir yerlere gelmeye çalışıyor. Bu noktada üretimlerimiz aşama aşama devam ediyor, bu konuda Belediye olarak da silah sektörümüze  her konuda destek vermeye çaba gösteriyoruz. Bu çerçevede, hep beraber açılışını gerçekleştirdiğimiz ve Antalya Valimiz, Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanımız ve belediye başkanlarımız ve  beraberindeki protokolle birlikte fuarda açılan birçok stantı gezdik. Her belediye kendine özgü olarak yöresini kendi imkanlarıyla tanıtmaya özen göstermiş. Bizim stantımıza gelindiğinde ise, bölgemizde üretilen silahlarımız çok daha ilgi çekti. Bu durum da, kendi stantımızda daha çok fazla zaman geçirmelerine sebep oldu ki, zaten bizim asıl amacımız da burada onların daha çok zaman geçirmesini sağlamaktı, Beyşehir’imizi, Belediyemizi daha çok tanıtmaktı. Amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum. Bu fuar ziyaretimizde bizlere eşlik eden muhtarlarımıza ve teşkilat üyelerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

         45’i belediye olmak üzere 115 katılımcının yer aldığı fuar, 30 Mart tarihine kadar açık kalacak.   

 

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Belediyesi,, Antalya'daki, Fuarda, İlgi, Odağı,
Yorumlar
Haber Yazılımı