Haber Detayı
29 Kasım 2019 - Cuma 11:18 Bu haber 3813 kez okundu
 
Beyşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde sanat çalışmaları ivme kazandı
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Kültür Sanat Merkezi, Beyşehir’de sanatın farklı kollarındaki çalışmalarını evinde sürdüren isimlere yeni adres oldu.
Yaşam Haberi
Beyşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde sanat çalışmaları ivme kazandı

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Kültür Sanat Merkezi, Beyşehir’de sanatın farklı kollarındaki çalışmalarını evinde sürdüren isimlere yeni adres oldu.

Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır’ın talimatıyla Beyşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Beyşehir Kültür Sanat Merkezi’ndeki odalar farklı sanatsal çalışmaların icra edildiği birer atölye haline dönüştü.

Beyşehir’de üç yıldır çini sanatıyla uğraşan evli ve bir çocuk annesi İrem Şenol da çalışmalarını evinden taşıdığı yeni atölyesinde sürdürmeye başladı.

MERAKLA BAŞLAYAN SANAT SERÜVENİ...

Kendisinin işletme fakültesi mezunu bir kişi olmasına rağmen sanatın bazı dallarına ilgi duyduğunu ve bunlardan bir tanesinin de çini sanatı olduğunu vurgulayan Şenol, merakla başlayan bu dalda bir yandan çizim ve çalışmalara devam ederken, diğer yandan da kendisini daha da geliştirmek için çaba gösterdiğini anlatarak, şunları kaydetti:

“Kütahya’dan hocalarım var Abdülkadir ve Zühal hocam. Onlarla birlikte Konya’da derslere devam ediyoruz. Aynı zamanda da kendimi geliştirmek ve tanıtmak için böyle bir ortam hazırladık. Aslında bu merak şöyle başladı; evde oturmak beni çok sıktı. Üretim yapamamak, kendimi bulma yolu oldu. Çini bana çok şey öğretti. İlk serüvenim workshoplarla başladı. Konya’da birçok workshopa katıldım Elif Yapıcı’nın düzenlediği. En son kendimi Saide Koçak hocamın atölyesinde buldum. Çini atölyesinde üretme maceram buradan başladı.

Bu güzel sanatla tanışmış olmak beni çok mutlu ediyor. Hem kaliteli vakit geçirmemde, hem de üretimin güzel yüzüyle çalışıyorum atölyemde. Beyşehir’de böyle bir işin parçası olmak beni çok mutlu ediyor. Çünkü Beyşehir’de böyle bir imkan ilk defa sunuluyor ve ilk çini atölyesi adıyla var oluyor. Beyşehir’de kaliteli güzel vakit geçirmek, geliştirmek bizim ve hepimizin elinde. Bu ortamı hazırladık, kendinize güzel, huzurlu ve mutlu hmek istediğiniz her dalda artık varız.

BAŞKANIMIZ BAYINDIR'A TEŞEKKÜR

Kültür merkezimizde bir çok sanat dalı var, dallarımız farklı ama amacımız birlik beraberlik içerisinde, destekle Beyşehir’i farklı yerlere taşıyacağımıza eminiz. Bize bu imkanı sağlayan Başkanımız Adil Bayındır’a çok teşekkür ediyorum. Öncelikle amacım kadının gücünü göstermektir. Workshoplar yapıyoruz, etkinlikler düzenliyoruz .Workshop dediğimiz de; çizimi ben yapıyorum, boyamayı siz…

Hem sanatı tanıtıyoruz, hem de güzel bir sohbet etkinlik ortamı sağlıyoruz. Sanatı icra etmek isteyenlere de kurslarımız başlayacak. Tabii ki çocuk ve anne çocuk etkinlikleri, okullarda, kreşlerde de sanatımızı yapıyoruz, çocuklarımıza öğretiyoruz sanatı, sevdiriyoruz. Çünkü onlar bizim geleceğimiz. Atölyemin her kapısını açtığımda bir mutluluk ve huzur buluyorum. Bu güzel enerjime sanatıma ortak olmak isteyen herkesi atölyemize bekliyorum.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Belediyesi, Kültür, Sanat, Merkezi’nde, sanat, çalışmaları, ivme, kazandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı