Haber Detayı
04 Ocak 2017 - Çarşamba 09:29 Bu haber 5789 kez okundu
 
Beyşehir Belediyesi, Sokak Hayvanlarını Unutmadı
BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Belediyesi, şehir merkezinde 70 santim yüksekliğe ulaşan kar yağışı sonrasında açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan sokak hayvanları ile göl kıyısındaki su kuşlarına sahip çıktı.
Yaşam Haberi
Beyşehir Belediyesi, Sokak Hayvanlarını Unutmadı

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ortaklaşa başlattığı çalışma ile göl kıyısındaki parklarda kar örtüsü üzerindeki muhtelif noktalara ekmek ve gıda maddeleri bıraktı. Zabıta ekipleri, Vuslat Parkı’nın yanısıra buz tutan göl kıyısında yiyecek arayışına giren su kuşlarını da unutmadı. Bölünen ekmek parçaları buzlar üzerinde hareketsiz bekleyen ya da su altında yiyecek arayan sakar mekeler ile beyaz martılara ulaştırıldı. Atılan yiyecekleri göl üzerinde kapmak için adeta birbirleriyle yarışan martıların beslenmesi için göl suları dışındaki bazı alanlara da ekmek bırakıldı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’deki kar yağışının ardından her yerin bembeyaz bir görüntüye büründüğünü belirtirken, “Hal böyle olunca, ilçe merkezinde yaşam mücadelesi veren sokak hayvanları da kar örtüsü üzerinde açlıkla karşı karşıya kaldı. Onların beslenmesi için ekmek ve çeşitli gıda maddelerini esnafımızdan toplayan Zabıta ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz, hayatta kalmaları adına bunları parklarımız ve farklı alanlara bıraktılar. Aynı zamanda, bu çalışma bu konuda farkındalık oluşturma açısından da önemli bir faaliyet oldu. Beyşehir Belediyesi olarak bu konuda da üzerimize düşen ne varsa yapmanın gayreti içerisindeyiz” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Beyşehir, Belediyesi,, Sokak, Hayvanlarını, Unutmadı,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Beyşehir Belediyesi, Sokak Hayvanlarını Unutmadı
Beyşehir Belediyesi, Sokak Hayvanlarını Unutmadı
Yorumlar
Haber Yazılımı