Haber Detayı
18 Ekim 2019 - Cuma 15:53 Bu haber 6933 kez okundu
 
Beyşehir Belediyesinden Önce eğitim, sonra istihdam
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, Belediye tarafından kurulan tekstil atölyesinde istihdam öncesi eğitim alan kursiyerler, yeni bir meslek edinmenin ve kendi doğduğu topraklarda istihdama kazandırılacak olmanın sevincini yaşıyor.
Ekonomi Haberi
Beyşehir Belediyesinden Önce eğitim, sonra istihdam

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, Belediye tarafından kurulan tekstil atölyesinde istihdam öncesi eğitim alan kursiyerler, yeni bir meslek edinmenin ve kendi doğduğu topraklarda istihdama kazandırılacak olmanın sevincini yaşıyor.  

Beyşehir Belediyesi tarafından KOP desteğiyle Kültür ve Yaşam Merkezi’nin zemin katında kurulan tekstil atölyesinde mesleki eğitim alan kursiyerlerin büyük bölümü Beyşehir’deki tekstil fabrikalarında kalifiye bir eleman olarak iş imkanına kavuşacak.

20 düz dikiş, 20 overlok, 15 reçme, 5 ütü, 1 ilik ve 1 düğme olmak üzere toplam 62 makinenin kurulu bulunduğu atölyede kursiyerlere eğitimler, bölgedeki tekstil fabrikalarında çalışan eğitmenler tarafından veriliyor. Açılan kurslarda kursiyerler reçme, düz dikiş, overlok eğitimleri alıyor.  Atölyede eğitim faaliyetlerinde kullanılan kumaş ve iplikler ise yine bölgede faaliyet gösteren tekstil fabrikaları tarafından karşılanıyor.  Kursiyerlerin mesleki eğitim almalarının ardından önemli bir kısmının Beyşehir ve Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve dünyaca ünlü markalara üretim yapan tekstil fabrikalarında istihdam edilmesi planlanıyor.  

Atölyede bir süre önce başlayan 3 kurs tamamlanırken, iki ayı düz dikiş, 15 günü de reçme ve overlok eğitimi verilen 4’üncü dönem kursun devam ettiği, ardından 13 yeni kursun daha açılacağı belirtildi. Tekstil kurslarına dahil edilenlerin seçiminde önceliğin işsiz gençler, kadınlar ve engelli kesim olduğu bildirilirken, bugüne kadar 3 kursa toplam 86 kişinin katıldığı, halen 25 kursiyerin de eğitiminin sürdüğü kaydedildi.

Beyşehir Belediyesi tarafından kurulan atölyede başlatılan tekstil kurslarının uzun vadede tekstil sektörünün Beyşehir’de yaşadığı kalifiye eleman sorununu önemli ölçüde ortadan kaldırması ve işsizlik sorununu da önemli ölçüde azaltması bekleniyor.  Beyşehir’de bu sektörde yaşanan kalifiye eleman sorunu dolayısıyla yatırım yapmaktan çekinen müteşebbislerin de kalifiye eleman sayısının istenen noktalara gelmesiyle yatırım yönünden önünün açılması amaçlanıyor.

BAŞKAN BAYINDIR, TEKSTİL ATÖLYESİNDE KURSİYERLERLE BULUŞTU

Öte yandan, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, tekstil atölyesinde eğitim alan kursiyerleri ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Bayındır, yaptığı açıklamada, Beyşehir’de bölgeye gelecek yatırımcıların yapacağı yatırımlarla kurulacak fabrikalar vasıtasıyla istihdam sorununu orta ve uzun vadede çözebilmek için Belediye olarak ciddi çalışmalar yürüttüklerini belirterek, bunlardan birisinin de tekstil sektörü olduğunu dile getirdi.

Başkan Bayındır, Beyşehir’de yatırımı bulunan tekstil fabrikaları ile yeni yatırımcıların kuracağı fabrikalara kalifiye eleman yetiştirme noktasında çalışmalar içerisinde olduklarını aktararak, “Bizden önce alınan KOP destekli projenin devamını sağlamak bakımından dedik ki; ‘geldiğimiz zaman, iyi yapılanlarla devam edeceğiz. Yap boz belediyeciliği yapmayacağız…’ Ben, beş yıllık görev süremde, Beyşehir’deki tekstil fabrikalarına kalifiye eleman yetiştirmek için hazırlanmış olan makine ekipmanla, kursiyerlerimizin başlarına koyduğumuz hocalarla ve onları yöneten idare amiri, tekstil firmaları hangi kalitede, hangi kıratta eleman istiyorsa, onu yetiştirmek yine boynumuzun borcudur diyorum. Beş yıl boyunca bu süreç böyle devam edecek. Devamlı eleman yetiştiren bir okul haline gelinceye kadar biz bu çalışmaları sürdüreceğiz.  Enstitü gibi olacağız. Sadece tekstil sektöründe değil, tekstille beraber mermer sektörüyle de iç içe olarak onlara elemanlar yetiştirerek, onların başarılı olması için takibi de bırakmayacağız. Amacımız, bu bölgede hep birlikte üreten bir Beyşehir’e doğru gitmek. Bunun yolu da eğitmekten geçiyor. Bu anlamda, İlçe Milli Eğitim’imizin desteğiyle, Kaymakamlığımızın onayı ile  halı tezgahları da kurduk.  20 halı tezgahımız var. Bu bölgede unutulmaya yüz tutan Gölyaka ve Kurucuova bölgesinde yapılan bir zamanlar Isparta’ya verilen halı dokuma sistemini ilçemizde tekrar hayata geçirmek, canlandırmak istiyoruz. Yine, bu memlekette seracılığı, hayvancılığı ve üretimi, yerli malı karakterini koruma adına geliştirmenin peşindeyiz. Eğer bu memleketin köylüsü, çiftçisi, işçisi sütü, yoğurdu  alışveriş merkezlerinden alır hale gelmişse, bunu tersine döndürmemiz, bölgemiz insanını kendi ürettiğini tüketen bir toplum haline getirmemiz gerekiyor. Buna doğru gitmemiz gerekiyor. Bizim insanımız üretsin yumurtayı, sütü, yoğurdu, peyniri. Biz onu AVM’lere satalım. Biz yöresel ürünlerimizi AVM’lere satan şehir haline gelelim. Şeker fasülye nasıl Çetmi’de önemli ise, Yeşildağ’da yöresel peynir üretimi için de kadınlarımız bir kooperatif kurma hazırlığı içerisinde, Sadıkhacı’da, Karaali’de ve Doğanbey’de et entegre tesisleri, et ürünleri ile ne yapılması gerekiyorsa, özellikle kalifiye eleman yetiştirme noktasında bunların hazırlıkları içerisindeyiz. Bu bölgeden bu saatten sonra İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyükşehirlere yöresel ürünlerin pazarlanıp satışının gerçekleştirilmesi için Belediye olarak çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Belediyesinden, Önce, eğitim,, sonra, istihdam,
Yorumlar
Haber Yazılımı