Haber Detayı
16 Mayıs 2017 - Salı 11:30 Bu haber 5298 kez okundu
 
Beyşehir Belediyesinden Spora Destek
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’in 27 mahallesinin çok amaçlı spor sahalarına kavuştuğunu söyledi.
Spor Haberi
Beyşehir Belediyesinden Spora Destek

BEYŞEHİR - Özaltun, yaptığı açıklamada, göreve geldikten sonra toplumun her kesimi gibi çocukları ve gençleri de unutmadıklarını, onlardan gelen talepleri geri çevirmemeye özen gösterdiklerini söyledi.

        Beyşehir’de özellikle taşradaki mahallelerde yaşayan okul çağındaki gençlerin kendilerinden futbol oynayabilecekleri  alanlar istediklerini aktaran Özaltun, “Biz de kendilerine dedik ki; kriterimiz 7+7 eşittir 14, top oynayacak 14 genci bulun oraya saha yapalım”ifadelerine yer verdi.

         Yeterince genç nüfusu olan ve belirttikleri kriterleri taşıyan yerleşim birimlerinde sportif yatırımlar olarak verdikleri sözü yerine getirdiklerini belirten Özaltun, “Gençlerimiz ve çocuklarımız için sadece futbol oynayacakları alan değil, voleybol ve basketbol oynayabilecekleri  müsabakalar yaparken de zarar görmemeleri için epidyen zemine sahip çok amaçlı spor sahaları yaptık. Beyşehir merkezdeki Vuslat Parkı’ndaki sahada tenis kortu da yer alıyor. Test  ettik, düştüğünüzde zarar da görmüyorsunuz. Çocuklarımızdan bu konuda onay da aldık. Konya’da çok amaçlı spor sahalarını yapan tek ilçe belediyesi olduk. Hatta, bu çok amaçlı spor sahalarından teyzelerimiz, hanımlarımız bile yaz döneminde istifade etmeye başladı. Beyşehir tarhanasıyla, eriştesiyle meşhur bir yer. Hanımlarımız, yaz döneminde yaptıkları tarhana ve erişteyi de gençlerin kullanmadığı saatlerde bu sahaların zeminine sererek kurutmaya çalışıyor. Farklı amaçlar için de bu sahalarımız kullanılır hale geldi” dedi.

      Beyşehir’in 12’si merkezde olmak üzere 67 mahallesinin olduğunu, bunlardan 55’inin köyden mahalleye dönüşen yerleşim merkezi olduğunu hatırlatan Özaltun, gerek Belediye imkanlarıyla gerekse, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın mali destekleriyle Beyşehir’de talep gelen 27 mahalleye üç yıllık süreçte 27 çok amaçlı spor sahası kazandırdıklarını, gençlere yönelik bu tür sportif yatırımlara bundan böyle de devam edeceklerini sözlerine ekledi. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Belediyesinden, Spora, Destek,
Yorumlar
Haber Yazılımı