Haber Detayı
03 Ağustos 2018 - Cuma 18:05 Bu haber 9399 kez okundu
 
Beyşehir'de 2018 YKS İçin 8 Tercih Danışmanlığı Kuruldu
BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na giren öğrencilere yönelik tercih danışmanlığı komisyonları oluşturuldu.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'de 2018 YKS İçin 8 Tercih Danışmanlığı Kuruldu

BEYŞEHİR - YKS sınavlarına giren yükseköğretim adayı öğrencilere yönelik oluşturulan tercih komisyonları ile öğrencilerin doğru ve bilinçli tercih yapmaları sağlanıyor. Bu amaçla ilçe genelinde biri mobil olarak hizmet vermek üzere sekiz YKS tercih komisyonu kuruldu.

        Komisyonlardan bir tanesi hem İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde hizmet verecek hem de mobil ekip olarak çalışacak.

         Konuyla ilgili verilen bilgiye göre; "Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yükseköğretim kurumlarına yerleşecek öğrencilerimize yönelik, onların bilinçli tercihler yapmasına katkı sağlamak amacıyla ilçe genelinde 8 tercih komisyonu kurulduğu, bunların yedisi halkımızın rahatlıkla ulaşabileceği merkezlerde, biri de ulaşım güçlüğü yaşayan öğrencilerimize yönelik oluşturuldu."

       "Sağlık sorunları nedeniyle okullarımızın tercih danışmanlığı hizmetinden yararlanamayan, evde eğitim alan veya merkeze uzak mahallelerimizdeki 12. sınıf öğrencilerimize yönelik özel mobil ekip aracılığıyla tercih danışmanlığı hizmeti verileceğini, öğrencilerin üst öğretim kurumlarına geçerken yaptıkları tercihler, gelecekteki eğitim süreçlerinde ve meslek seçimlerinde önemli bir rol oynayacak. Geleceklerini planlarken de öğrencilerimizin her saman yanındayız.  Öğrenciler “tercihlerini 7-14 Ağustos 2018 tarihinde yapacaklardır, üniversite kayıtları ise 3-7 Eylül 2018 tarihlerinde yapılacaktır.

       2018 YKS Tercih ve Yerleştirme İşlemlerinde öğrenci ve velilerimize yardımcı olmaları için ilçemizde Tercih Danışmanlığı Komisyonları oluşturulmuştur.  Velilerimiz ve öğrencilerimiz bu merkezlerden tercihler konusunda her türlü yardımı alabilirler. Tercih sürecinde görev alan tüm yöneticilerimize, öğretmenlerimize teşekkür eder, değerli öğrencilerimize başarılar dileriz.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, 2018, YKS, İçin, 8, Tercih, Danışmanlığı, Kuruldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı