Haber Detayı
28 Mart 2017 - Salı 10:12 Bu haber 6325 kez okundu
 
Beyşehir'de 53. Kütüphane Haftası
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, 53. Kütüphane haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'de 53. Kütüphane Haftası

BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen kutlama programına İlçe Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Alper Arıkan, Belediye Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel, kurum amirleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


       Programda konuşan İlçe Kaymakamı Muzaffer Şahiner, “biz millet olarak okuma konusunda sıkıntımız var, yine günümüzün teknolojik imkanlarını kullanmamız gerekiyor, bu telefonlar, tabletler, bilgisayarlar, bıçak gibi ekmekte kesebilir, insanda kesebilir, ancak bu teknolojiyi verimli kullanabilirsek, işlerimizi büyük bir oranda kolaylaştırır. Artık bir telefona dünyanın kitabını yükleyebiliyorsunuz, ben yıllardır, günde 1,5 saat kitap okuyorum. Ben her sabah saat 6 ile 7,5 arası o kadar verimli oluyor ki bi alışsanız bırakamazsınız. Bizim kurtuluşumuz, ülkemizin kurtuluşu, hepimizin kurtuluşu okumaktan geçiyor” dedi.

        İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Kemal Yeşilyurt ise, ilçe kütüphanesinin çalışmaları ve kütüphane haftası hakkında bilgi verdi. Yeşilyurt: Türkiye’deki Kütüphane sayısı: 1.412-Kahvehane sayısı: 570.000-Buna göre 49.000 kişiye bir kütüphane düşerken, 122 kişiye bir kahvehane düşmektedir.
         Bağımsız eğitim sendikasının yapmış olduğu araştırmaya göre Türk halkı günde 5 saat televizyon seyrederken, okumaya yılda sadece 6 saat zaman ayırdığı ortaya çıkmıştır dedi.


       Konuşmaların ardından öğrenciler kütüphane ve kitapla ilgili şiirler okudu.
       Kütüphaneden en fazla yararlanan okuyuculara çeşitli ödüller verildi,
        Program, kitap sergisinin gezilmesi ile son buldu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, 53., Kütüphane, Haftası,
Yorumlar
Haber Yazılımı