Haber Detayı
09 Aralık 2017 - Cumartesi 08:46 Bu haber 5450 kez okundu
 
Beyşehir’de ABD ve İsrail'e Tepki
BEYŞEHİR - Beyşehir’de, Memur-Sen öncülüğünde biraraya gelen sivil toplum kuruluşu platformu temsilcileri, ilçe yöneticileri ve vatandaşlarla birlikte ABD’nin Kudüs’ü “İsrail’in Başkenti” olarak tanıması kararına tepki gösterdi.
Güncel Haberi
Beyşehir’de ABD ve İsrail'e Tepki

BEYŞEHİR - Beyşehir’de, Memur-Sen öncülüğünde biraraya gelen sivil toplum kuruluşu platformu temsilcileri, ilçe yöneticileri ve vatandaşlarla birlikte  ABD’nin Kudüs’ü “İsrail’in Başkenti” olarak tanıması kararına tepki  gösterdi.

       Tarihi Eşrefoğlu Camisi önünde Cuma namazı çıkışında sivil toplum kuruluşları olarak ortak yapılan basın açıklamasında, “Kudüs savaşın değil, barışın şehridir” denilirken, zaman zaman Rabia işareti yapılarak tepkiler şu sözlerle dile getirildi: “İnsanlık tarihinin en kanlı, en şedit dönemlerinin yaşandığı bir zaman dilimindeyiz. Şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyet, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Buna gören tarihsel gerekçelerini bilen ve dünyanın bu devrine itiraz eden vicdan sahiplerinin sesi olarak ihtarda bulunmak üzere burada toplandık.  Kudüs’ü işgal eden İsrail’e, İsrail’e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte insanlığa dönük bu ihtarın nedeni de hedefi de bellidir. Kudüs insanlığın ortak mirası, özgürlük Kudüs’ün haklı iradesini yansıtmak için buradayız. ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma ve Amerikan Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınmasına yönelik söyleminin fiiliyata geçirmeyi amaçlayan ABD ve Başkan Trump ihtarımızın öncelikli muhataplarıdır.”

       Basın açıklamasının ardından İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu tarafından İslam coğrafyası için yapılan duaya alandaki tüm katılımcılar eşlik etti.

       Basın açıklaması esnasında cami önüne toplanan kalabalık tekbirler getirirken, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attı. Bazı vatandaşlar alanda Filistin bayrağı açarken, sık sık  Rabia işareti yaparak tekbirler getiren kalabalık, “Kahrolsun ABD”, “Kahrolsun İsrail”, “Müslümanlar kardeştir, İsrail kalleştir” diye  slogan attı.

        Basın açıklamasına Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, Memur-Sen Beyşehir İlçe Başkanı Halil Yavşil, Beyşehir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Salih Gül, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, ABD, ve, İsrail'e, Tepki,
Yorumlar
Haber Yazılımı