Haber Detayı
17 Ağustos 2018 - Cuma 11:32 Bu haber 6069 kez okundu
 
Beyşehir’de Akşam Sohbetleri Devam Ediyor
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, akşam sohbetleri programında biraraya geldiği mahalle sakinlerine, “Bu dönemin bir ayrıcalığı var. Bu dönem ekibimizin biraz daha profesyonel olmasından ve büyükşehrimizin bize vermiş olduğu destekten kaynaklı, bir de tabi ki ekip ruhu var.
Güncel Haberi
Beyşehir’de Akşam Sohbetleri Devam Ediyor

BEYŞEHİR - Özaltun, Beyşehir Belediyesi tarafından bir süre önce başlatılan akşam sohbetleri programlarını sürdürüyor. Program kapsamında Beytepe Mahallesi Camisi’nin bahçesinde mahalle sakinleriyle buluşan Özaltun, sohbet ettiği vatandaşların talep ve sorunlarını dinledi. Toplantıya katılan belediyenin birim müdürleri ise mahalle sakinleri tarafından dile getiren sorun ve talepleri not aldı. Toplumun tüm kesimleriyle bu tür sohbet toplantılarında sık sık biraraya gelerek talep ve sorunlarını dinlemek suretiyle yürüttükleri çalışmalara bu aktarılanlar ışığında yön vermeye çalıştıklarını anlatan Belediye Başkanı Özaltun, akşam sohbetleri programlarının da bu anlamda Beyşehir’de çok önemsedikleri buluşma faaliyetlerinden bir tanesi olduğunu dile getirdi.

Konuşmasında, Beyşehir Belediyesi’nin hizmetlerini anlatan, ilçeye kazandırılan Konya Büyükşehir Belediyesi ile devlet yatırımlarından da bahseden Özaltun, son 4 yılda sergilenen birlik ve beraberlik içerisinde Beyşehir’e çok büyük yatırım ve hizmetlerin geldiğini, bundan sonra da gelmeye devam edeceğini söyledi. Özaltun, Beyşehir tarihinde rakam, tutar, metrekare yönünden en fazla ihalenin bu dönemde gerçekleştirildiğini vurguladı.

Beyşehir’de 15 yılda yapılamayanı 4,5 yılda yaptıklarını buradaki konuşmasında da tekrar eden Başkan Özaltun, “15 yılda yapılamayanı biz 5 yılda yaptık’ diye bunu şunun için söylüyoruz; Beyşehir merkezden bahsetmiyoruz. Beyşehir’in 67 mahallesine  toplam yapılan hizmet, 15 yılda yapılana eş değer. Dolayısıyla ‘bu memlekete geçmişte taşı taş üstüne koyan herkesten Allah razı olsun’ diyoruz. Ama bu dönemin bir ayrıcalığı var. Bu dönem ekibimizin biraz daha profesyonel olmasından kaynaklı, büyükşehrimizin bize vermiş olduğu destekten kaynaklı bir de tabi ki ekip ruhu var. Birim müdürlerimizle, meclis üyelerimizle, teşkilatımızla, büyükşehir belediyemizle,  milletvekillerimizle bir uyum yakaladık ve memleketimize daha çok hizmeti bu dönemde aldık. Daha çok hizmet üretmeye devam ediyoruz.  Dolayısıyla biz bir yere hizmet yapacak isek, oranın kullanılabilirliği, orada insanlarımızın olması, olmazsa olmazımız. Çünkü hep söylerim, biz bu yapılan hizmetleri cebimizden yapmıyoruz. Sizlerin parasıyla yapıyoruz. Bizim çöpe atılacak bir kuruş paramız yok, olmaması da gerekiyor.  Dolayısıyla günümüze geldiğimizde bizim paramız o kadar kıymetli olmalı ki, çakalların memleketi olan Amerika’dan paramız daha kıymetli olsun. Olsun ki, bizi parayla, dövizle yıkmaya kalkmasınlar” şeklinde sözlere yer verdi.

Özaltun, Beyşehir’e hizmet ederken toplumun her kesimi ile istişare ettiklerini, gelen öneri ve tavsiyeleri de dikkate aldıklarının konuşmasında altını  çizerken, bunun en güzel örneğinin de vatandaşlarla buluşma toplantıları olduğunu söyledi. Adı ve zaman dilimi ne olursa olsun Beyşehir’de yaşayan insanlarla günün büyük bölümünde birarada olduklarını, halkla, vatandaşla iç içe bir hizmet anlayışı sergileyerek birçoğu ilk olan birçok çalışma ve hizmete bu dönemde imza attıklarını dile getiren Özaltun, şunları kaydetti:  “Vatandaşlarımıza da bizlere her anlamda verdiği desteklerden ötürü çok teşekkür ediyorum. Hedefimiz şu; ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın taleplerinin yüzde 100’ünü de yerine getirebilmek. Çünkü biz vatandaşımıza ve bu memlekete sevdalı insanlarız. Bu düsturla hareket ediyoruz. Vatandaşlarımızdan bu hizmetleri yaparken tek isteğimiz ise onların hayır dualarını alabilmek, bir ‘Allah razı olsun’ demelerini duyabilmek. Bu duaları alabiliyorsak en büyük mutluluk, sevinç kaynağı bu oluyor bizim için. Her zaman söylediğim bir konu var; biz melek değiliz, insanız, beşeriz, şaşarız, hatamız ve eksiklerimiz muhakkak ki vardır. Dolayısıyla bizim eksikliğimizi gördüğünüz yerlerde gelin bize ‘şunları yapalım’ deyin. Bizler de bu istek ve talepleriniz doğrultusunda siz değerli büyüklerimizin, ağabeylerimizin, kardeşlerimizin isteklerini sağlık ve sıhhat içerisinde, birlik ve beraberlik çerçevesinde yerine getirelim. Çünkü, amacımız bu şehre hizmet etmek. Hepimizin ortak paydasının da Beyşehir olduğundan şüphemiz yok. Öyleyse birlik ve beraberlik içerisinde bu güzel ilçemize sizlerin de görüş, öneri ve talepleri doğrultusunda bundan sonra da hep beraber hizmet etmeye devam edeceğiz inşallah.”

        Toplantıya, birim müdürleri, belediye meclis üyeleri, AK Parti ilçe Teşkilatı yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Akşam, Sohbetleri, Devam, Ediyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı