Haber Detayı
16 Kasım 2019 - Cumartesi 15:02 Bu haber 5426 kez okundu
 
Beyşehir’de av tüfeği işlemeciliğinde Selçuklu sanatı kitaplaştırıldı
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, av tüfeği işletmeciliğinde Selçuklu sanatı kitap haline getirildi.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir’de av tüfeği işlemeciliğinde Selçuklu sanatı kitaplaştırıldı

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, av tüfeği işletmeciliğinde Selçuklu sanatı kitap haline getirildi.

Beyşehir İlçe Kaymakamlığı tarafından “Geçmişten günümüze savunma sanayinde gravür sanatı projesi” kapsamında hazırlanan ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından desteklenen “Lisan-ı Esliha” adlı kitap yayımlandı. Kitapta, Beyşehir’de birçok av tüfeğinde işlemeye konu olan Selçuklu gravür desenleri görselleriyle tanıtılıyor.

Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, yaptığı açıklamada, tarihi geçmişi Milattan Önce 7 bin yıllarına dayanan Beyşehir yöresinin birçok medeniyete evsahipliği yaptığını vurgulayarak, el sanatları ile de zengin bir kültüre sahip olduğunu belirtti.

Beyşehir’de geçmişten günümüze gelen bu sanatlardan bir tanesinin de av tüfeği işlemeciliği olduğunu aktaran Özdemir, “Beyşehir olarak bu konuda çok iddialıyız. Bu iddiamızı kanıtlamak ve yaptığımız tüfeklerde Beyşehir’imiz imzası olsun diye, biz de Beyşehir Kaymakamlığı olarak ülkemizin yüzde 80 tüfek ihtiyacının karşılandığı ve hali hazırda yurtdışına ciddi miktarlarda ihraç edilen tüfeklerimizdeki gravür işlemelerin yine bu toprakların desenlerini taşımasını istedik. Bundan dolayı Mevlana Kalkınma Ajansı katkıları ile birlikte çıkardığımız “Lisan-ı Esliha” adlı  kitabımızın ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Az da olsa silah sanayisine yaptığımız bu katkıdan dolayı çok mutluyuz. Emeği gecen herkese çok teşekkür ederiz” dedi. 54 sayfadan oluşan kitabın içeriğinde Beyşehir’in tarihçesi, av tüfeği imalatı, gravür sanatı, gravür desenleri, Beyşehir halı grubu, Selçuklu halıları, Eşrefoğlu Camii, Beyşehir’de sanat ve çini sanatı konuları yer alıyor.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, av, tüfeği, işlemeciliğinde, Selçuklu, sanatı, kitaplaştırıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı