Haber Detayı
20 Haziran 2018 - Çarşamba 10:10 Bu haber 9328 kez okundu
 
Beyşehir’de Ekili Alanları Dolu Vurdu
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, aniden yağan dolu yağışının ekili tarım alanlarında zarara sebep olduğu bildirildi.
Ekonomi Haberi
Beyşehir’de Ekili Alanları Dolu Vurdu

BEYŞEHİR - Beyşehir’e bağlı Üçpınar Mahallesi’nde yağan yağmur sonrasında aniden etkili olan fındık büyüklüğündeki dolu yağışı bölgedeki ekili alanlar ile meyve bahçelerinde tahribata yol açtı.

Üçpınar Mahallesi Muhtarı Zekeriya İnan, bölgede aralıklarla devam eden yağmur sonrasında aniden bastıran fındık büyüklüğündeki dolunun bölgedeki arpa, buğday ve haşhaş kapsülü ekili sahalarla bazı meyve bahçelerine zarar verdiğini belirtti.

İnan, yaklaşık yarım saat süren dolu yağışının durmasının ardından Üçpınar ve sınırındaki komşu yerleşim merkezlerinde yaşayan üreticilerin  tarım arazilerinin  de olduğu bölgeyi tarayıp ekili sahaları kontrol edip incelediklerinde sözkonusu manzara ile karşılaştıklarını belirterek, “Dolu yağışı bölgede sanki kar yağmışçasına bir manzara oluşturmuştu. Bölgede geçimini çiftçilikle sağlayan vatandaşlarımızın doludan zararı bayağı büyük. Dolunun iriliği fındık büyüklüğünde ama bazı yerlerde daha büyük tanelere de rastladık. Bu sebeple, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze başvuruda bulunup zarar tesbit çalışması yapılması talebinde bulunacağız” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Ekili, Alanları, Dolu, Vurdu,
Yorumlar
Haber Yazılımı