Haber Detayı
20 Ocak 2018 - Cumartesi 08:57 Bu haber 4625 kez okundu
 
Beyşehir’de Hayat Boyu Öğrenme ve İş Birliği Komisyon Toplantısı
BEYŞEHİR - Beyşehir’de Hayat Boyu Öğrenme alanında yaygın eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, planlanması, ortaya çıkan güçlüklerin değerlendirilmesi ve merkezler arasında işbirliği ve koordinasyonun sağlanması amacıyla Beyşehir Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir’de Hayat Boyu Öğrenme ve İş Birliği Komisyon Toplantısı

BEYŞEHİR - Toplantıya Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel, cumhuriyet başsavcısı, askerî birlik temsilcisi, emniyet müdürü, millî eğitim müdürü, gençlik hizmetleri ve spor müdürü, ilçe sağlık müdürü, Türkiye iş kurumu temsilcisi, meslek odaları temsilcileri, ilköğretim, ortaöğretim ve her türdeki mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları müdürleri, diğer resmî, özel sivil toplum kuruluş temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çeşitli kurumların yöneticileri katıldı.

       Toplantı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Siper’in 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı birinci döneminde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalar hakkında sunum yapmasıyla başladı. Açılan kurs ve kursiyer sayıları hakkında bilgilerin verildiği toplantıda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce açılması planlanan kurslar hakkında bilgi verildi. Ardından hayatboyu öğrenme çalışmalarının ilçe düzeyinde sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için ilçede faaliyet gösteren resmi özel kurumlarla alınacak ortak kararlar görüşüldü.

       Kaymakam Yusuf Özdemir, vatandaşın talepleri doğrultusunda özellikle meslek kurslarına ağırlık verilmesini istedi. Özdemir, "İlçedeki resmi, özel ve sivil toplum kuruluşlarıyla hayat boyu öğrenme kapsamında yaygın eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, planlanması, ortaya çıkan güçlüklerin değerlendirilmesi ve merkezler arasında işbirliği ve koordinasyon sağlanması, etkinliklerin birlikte planlanması ve uygulamaya konulması, hizmet tekrarı ve kaynak israfının önlenmesi ve verimliliğin arttırılması oldukça önemlidir" dedi.

          Mesleki eğitimin uygulaması sırasında karşılaşılan sorunların da dile getirildiği toplantıda, sorunların çözümünde kurumların ortak bir şekilde çalışması konusunda görüş birliği sağlandığı belirtildi. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Hayat, Boyu, Öğrenme, ve, İş, Birliği, Komisyon, Toplantısı, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı