Haber Detayı
25 Mart 2019 - Pazartesi 15:41 Bu haber 4802 kez okundu
 
Beyşehir’de Kütüphane Haftası
BEYŞEHİR - Beyşehir’de, Kütüphane Haftası kutlamaları düzenlenen programla başladı.
Güncel Haberi
Beyşehir’de  Kütüphane Haftası

BEYŞEHİR - Beyşehir’de, Kütüphane Haftası kutlamaları düzenlenen programla başladı.

Beyşehir ilçe Halk Kütüphanesi salonundaki program, İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı.

Beyşehir Halk Kütüphanesi Müdürü Kemal Yeşilyurt konuşmasında; “kütüphanelerin toplumun bilgiye olan ihtiyacını karşılama ve yaşam boyu öğrenmenin en önemli unsuru olarak yaygın bir eğitim kurumu işlevini görme özelliğinin yanı sıra sürdürülebilir kalkınma hedeflerinde bilginin ve bilgiyi kullanmak için gerekli becerilerin herkes tarafından erişilebilir olmasını sağladığını söyledi.

İlçe Halk Kütüphanesinde 38 bin 494 kitap bulunmakta olup; 2018 yılında toplam 62 bin 899 okuyucuya hizmet verdiklerini aktaran Yeşilyurt, bunların 32 bin 180’i yetişkin, 30 bin 719’u ise çocuktur” dedi.

Beyşehir  Kaymakamı Yusuf Özdemir’de programda yaptığı konuşmada; kitap okumanın önemine değindi. Okumanın öğrenmek için en etkili yöntem olduğunu belirten Kaymakam Özdemir; “Bilgi çağında işitsel, görsel bir çok imkan ile bilgiye erişilebiliyor ama okumak en temeli. Okumanın önemi hiç bitmedi ve bitmeyecek” diye konuştu.

Şiir dinletisinin ardından; kütüphaneden en çok kitap alanlara protokol üyelerince hediyeleri takdim edildi.

Etkinliğe, İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel, 20. Dönem Konya Milletvekili Abdullah Gencer, kurum müdür ve amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Program, kitap sergisinin açılması ve gezilmesi ile sona erdi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, , Kütüphane, Haftası, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı