Haber Detayı
17 Kasım 2017 - Cuma 09:21 Bu haber 5493 kez okundu
 
Beyşehir’de Madde Bağımlılığı Semineri
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi ve Beyşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Madde Bağımlılığında Farkındalık’ konulu seminer Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezinde iki seans olarak yapıldı.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir’de Madde Bağımlılığı Semineri

BEYŞEHİR - Programın gündüz bölümünde, üniversite öğrencilerine yönelik seminerde, Uzman Doktor Semin Güler öğrencilere, akşam düzenlenen ikinci oturumunda Sosyolog Durmuş Ali Sağlık ve Rehber Öğretmen Salih Zeki İnce ailelere hitap etti.

      Konuşmacılar madde bağımlılığında riskli davranışlar, ergenlik ve bağımlılık süreci, madde kullanım riski olabilen ergenle sağlıklı iletişim, bağımlı olan ergen ve yetişkinleri anlama ve bağımlılığı önleme, madde kullanım seyrini anlamak, madde bağımlılığında müdahale konularında bilgiler verildi. Seminerde eğitimciler madde bağımlılarının toplumdan dışlanılmaması ve geriye kazanılması gerektiğine vurgu yapıldı.

      Konferansın sonunda Beyşehir Belediye Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel tarafından eğitimcilere Beyşehir’in güzellikleri yansıtan birer tablo saat hediye edildi. İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından da çiçek takdimi gerçekleştirildi.

     Seminere ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire amirleri, muhtarlar, üniversite öğrencileri ve aileler katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Madde, Bağımlılığı, Semineri,
Yorumlar
Haber Yazılımı