Haber Detayı
12 Ocak 2018 - Cuma 10:56 Bu haber 6338 kez okundu
 
Beyşehir'de Ortaokul Öğrencilerine Yönelik Sınav
BEYŞEHİR - Beyşehir genelinde tüm resmi ve özel ortaokullara 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı 1.dönem genel değerlendirmesi kapsamında; 11 Ocak 2018 tarihinde 7. ve 8.sınıflara, 12 Ocak 2018 tarihinde ise 5 ve 6.sınıflara yönelik toplam 4623 öğrenciye eş zamanlı kazanım değerlendirme sınavı uygulandı.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'de Ortaokul Öğrencilerine Yönelik Sınav

BEYŞEHİR - İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde Eşrefoğlu İmam Hatip Ortaokulu, Ali Rıza Celeboğlu Ortaokulu, İhsan Kabadayı Ortaokulu ve TOKİ Ortaokulu Müdürlüğü tarafından yenilenen müfredata uygun olarak hazırlanan Kazanım Değerlendirme Sınavları yapıldı. Sınavda, 6 dersten sorumlu olan öğrencilere 90 soru için 135 dakika verildi.    

      İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk yaptığı açıklamada; 11-12 Ocak 2018 tarihlerinde öğrencilerimize uygulanan Kazanım Değerlendirme Sınavı (KDS)  ortaokul 5,6,7 ve 8. sınıflara yönelik bir uygulama olduğunu, öğrencilerimizin okul başarısını artırmak ve öğrencilerimize ölçme değerlendirme süreçleri için pratik yapma imkânı sağlamak amacıyla yapılan sınav kapsamında 2017-2018 Öğretim Yılının 1. Döneminde yapmış olduğu çalışmaları değerlendirmeleri için 5,6,7 ve 8. sınıf düzeylerinde hazırlanan 1. Değerlendirme Sınavını gerçekleştirdiklerini belirtti.       

     Ayrıca Konuk; ‘sınavda kullanılan sorular, öğrencilerin bilişsel seviyeleri göz önüne alınarak öğretmenlerimiz tarafından hazırlanmaktadır. Kazanım Değerlendirme Sınavı sayesinde öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve dolayısıyla okullarımız kendilerini ölçme ve değerlendirme fırsatı bulmaktadırlar. Öğrencilerin durumlarını görmek, gelişimlerini izlemek ve eksiklerini tespit edip önlem almak bakımından oldukça faydalı olan bu sınavlarda öğrencileri gerçek sınav ortamlarına hazırlıyoruz’ dedi.

        Konuk, sınavın hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen tüm öğretmenlere ve idarecilere teşekkür etti.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Ortaokul, Öğrencilerine, Yönelik, Sınav,
Yorumlar
Haber Yazılımı