Haber Detayı
06 Ocak 2019 - Pazar 13:37 Bu haber 7281 kez okundu
 
Beyşehir’de Sarıkamış Şehitleri Kar Altında Anıldı
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, Sarıkamış Harekatı’nda şehit olan 90 bin asker için biraraya gelen vatandaşlar, kar yağışı altında Türk bayraklarıyla yürüyüş yaparak Sarıkamış şehitlerini andı.
Güncel Haberi
Beyşehir’de Sarıkamış Şehitleri Kar Altında Anıldı

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, Sarıkamış Harekatı’nda şehit olan 90 bin asker için biraraya gelen vatandaşlar, kar yağışı altında Türk bayraklarıyla yürüyüş yaparak Sarıkamış şehitlerini andı.
 Beyşehir’de, İlçe Kaymakamlığı tarafından Sarıkamış şehitlerinin 104’üncü yılı anma programı düzenlendi. Beyşehir Belediyesi görevlileri tarafından yürüyüş öncesinde katılımcılara Türk bayrağı, bere ve atkı dağıtımı gerçekleştirildi.


Selçuk Üniversitesi Ali Akkanat Kampüsü nizamiyesi önünde başlayan yürüyüş öncesinde katılımcılara çorba ikramında da bulunuldu. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasını ardından başlayan Sarıkamış Şehitleri Anma Yürüyüşü’ne Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun,  SÜ Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr.Mehmet Zengin, SÜ Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr.Oktay Nar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yalçın Urlu,İlçe Emniyet Müdürü Salim Erdem, İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Emre Yağcıoğlu, kurum müdürleri, gaziler, vatandaşlar, öğrenciler katıldı.


Ellerinde Türk bayraklarıyla yağan kar altında yaklaşık 4 kilometre boyunca yürüyen ilçe protokolü ve gerisindeki katılımcılar, Ali Akkanat Bulvarı üzerinden ulaştıkları Atatürk Anıtı’nda yürüyüşü tamamladı.


Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, burada yaptığı konuşmada,  Sarıkamış harekatının 104.yıldönümü kapsamında şehitleri anmak için hep birlikte biraraya geldiklerini vurgulayarak; “Kuşkusuz Türk tarihinin belki de en dramatik olaylarından birisidir Sarıkamış harekatı. Bugün burada gördüğünüz gibi kar üzerinde 90  bin şehidimizi gömmüştük. Sarıkamış Harekatı’nın yıldönümünde, başta Sarıkamış şehitlerimiz olmak üzere cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar şehit düşen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize ise şükranlarımızı sunuyorum” dedi.


Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı, Sarıkamış ve tüm şehitler adına yapılan duanın ardından son buldu. 

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Sarıkamış, Şehitleri, Kar, Altında, Anıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı