Haber Detayı
10 Ağustos 2019 - Cumartesi 10:48 Bu haber 9398 kez okundu
 
Beyşehir'de Şehitler Anısına Dev Türk Bayrağı
BEYŞEHİR - Beyşehir' Adaköy Mahallesi’nde, vatan uğruna canlarını ortaya koyan şehitlerimiz anısına yerleşim merkezinin her yerinden görülebilecek bir noktası olan Meteris Tepesi’ne ilçemizin en büyük Türk bayrağı dikildi.
Güncel Haberi
Beyşehir'de Şehitler Anısına Dev Türk Bayrağı

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesine bağlı Adaköy Mahallesi’nde, vatan uğruna canlarını ortaya koyan şehitlerimiz anısına yerleşim merkezinin her yerinden görülebilecek bir noktası olan Meteris Tepesi’ne ilçemizin en büyük Türk bayrağı dikildi.

Beyşehir Belediyesi, Adaköy Mahallesi Muhtarlığı ve Adaköy’de yaşayan gençlerin destek ve katkılarıyla müşterek olarak gerçekleştirilen bir çalışmayla, yerleşim merkezinin Meteris Tepesi’ne düzenlenen törenle Adaköy’deki ve Türkiye’deki tüm şehitleri anmak amacıyla dev Türk Bayrağı dikildi.

Törene katılan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, yaptığı konuşmada, ay yıldızlı Türk Bayrağı’nın Türk Milleti için taşıdığı değer ve öneme vurgu yaptı. Başkan Bayındır, “Sizlerle bugün burada manası çok büyük, şehitlerimizin kanıyla, vatan toprağını koruma amacıyla anlı yere düşen ama yüreklerimizde hep yaşayan şehitlerimizin kanıyla bu bayrak bize hediye edilmiş. Bayrak, vatan toprağı ve bizim için şereftir. O şerefi yaşamak her Türk’ün en büyük görevidir.Bu duygular içinde bu çocuklarımıza devlet, vatan ve millet aşkını bugünlerden aşılarsak, bayrağımızı başımızın tacı yaparsak, bu çocuklarımız yarın bizim bıraktığımız yerden devam edecektir. Bu vatan hepimize çok görev vermiş, çok görevlerimiz var, inşallah uyumayacağız, çok çalışacağız.Çocuklarımıza vatan millet aşkını aşılayacağız, bu duygular içinde bu törenin Adaköy’ümüze, bölgemize, Beyşehir’imize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından hep birlikte şehitlerimiz için dualar edilirken, 9 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğindeki dev Türk Bayrağı, 25 metre uzunluğundaki direğin gönderine kurulan özel hidrolik sistem sayesinde Belediye Başkanı Adil Bayındır tarafından hep birlikte okunan İstiklal Marşı’nın eşliğinde çekildi.

Törene, Belediye Başkanı Adil Bayındır, Adaköy Muhtarı Ahmet Şanal, mahalle sakinleri ve yöre gençleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Şehitler, Anısına, Dev, Türk, Bayrağı,
Yorumlar
Haber Yazılımı