Haber Detayı
04 Kasım 2019 - Pazartesi 17:43 Bu haber 6466 kez okundu
 
Beyşehir'de şimdi sanat zamanı
BEYŞEHİR - Beyşehir Kültür ve Sanat Merkezi’nde kurulan çalışma atölyelerinde kültürel ve sanatsal faaliyetler başladı
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'de şimdi sanat zamanı

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, Beyşehir Belediyesi tarafından kurulan Beyşehir Kültür ve Sanat Merkezi’nde oluşturulan çalışma atölyelerinde kültürel ve sanatsal faaliyetler başladı.

Atatürk Caddesi üzerindeki Beyşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde bulunan odalar farklı kültür ve sanatsal etkinliklerin icra edilmesi için atölye olarak tefriş edildi.

On farklı odada yürütülen çalışmalar başlarken, Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de katkı ve destekleriyle oluşturulan çinicilik, dekorasyon, filografi, atıktan sanata, doğanın oyun yüzü, hobi, çömlek ve seramik, görsel sanatlar ve süs kabağı işlemeciliği, müzik, ahşap boyama ve dekorasyon, ahşap boyama, geri dönüşüm ve dekorasyon, resim, Beyşehir Selçuklu halıları atölyeleri hizmet vermeye başladı.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, yaptığı açıklamada, Beyşehir Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde açtıkları Beyşehir Belediyesi Kültür ve Merkezi’nde oluşturdukları kültür ve sanat atölyelerinde faaliyetlerin başlamasından dolayı yaşadığı memnuniyeti dile getirirken bu projeyi çok önemsediklerini vurguladı.

Beyşehir ve yöresinin geçmişten günümüze gelen çok zengin bir kültür ve sanat potansiyeline sahip olduğunun altını çizen Başkan Bayındır, bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirebilmek için çalışmalara hız verdiklerini söyledi.

Beyşehir’de kültür ve sanat alanlarında mesai yapan ilçenin sanatkar değerlerini aynı çatı altında biraraya getirdiklerini vurgulayan Bayındır, “Burada değerli sanatkar hocalarımızın ellerinden çıkan eserleri ilgi duyan, yeteneği olan nesillerimize de aktarmak istiyoruz. Beyşehir yöresi olarak, çinide varız, halıcılıkta varız, fotoğrafta varız, resimde varız, seramikte varız, çömlekçilikte varız, ahşap boyamada varız, kısacası sanat ve kültür alanının büyük bölümünde yetişmiş insan gücümüz, sanatkarlarımız var. İşte onların el emeği, göz nurlarını, sanat ürünü çalışmalarını bu atölyelerde hem isteyen vatandaşlarımıza öğretmek hem de bu çalışmaları farklı zamanlarda açacağımız sergilerle gözler önüne sermek ve sanatsever vatandaşlarımızla buluşturmak istiyoruz. Ayrıca, Belediye olarak da bu atölyelerimizde yürütülen çalışma ve eserleri, sanatkarlarımızdan bedellerini ödemek kaydıyla satın alarak ilçemizi ziyaret eden misafirlerimize ya da ilçe dışında yapacağımız ziyaretlerde devlet büyüklerimize hediye etmek suretiyle bölgemizin bu kültür ve sanatını tanıtmak da arzusundayız. Böylece bu çalışmaları yürüten sanatçılarımızı ve mesai yürüten insanlarımızı da motive etmek istiyoruz. Vatandaşlarımıza bu atölyelerdeki eğitim faaliyetlerine katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, şimdi, sanat, zamanı,
Yorumlar
Haber Yazılımı