Haber Detayı
13 Nisan 2019 - Cumartesi 17:14 Bu haber 27150 kez okundu
 
Beyşehir'de Yeni Dönemin İlk Belediye Meclisi Toplandı
BEYŞEHİR - 31 Mart Yerel seçimlerinden sonra Beyşehir ilçesinde ilk belediye meclis toplantısı, Bağımsız Belediye Başkanı Adil Bayındır başkanlığında yapıldı. Toplantıya belediye meclis üyeleri tam kadro olarak katıldı.
Güncel Haberi
Beyşehir'de Yeni Dönemin İlk Belediye Meclisi Toplandı

BEYŞEHİR - 31 Mart Yerel seçimlerinden sonra Beyşehir ilçesinde ilk belediye meclis toplantısı, Bağımsız Belediye Başkanı Adil Bayındır başkanlığında yapıldı. Toplantıya belediye meclis üyeleri tam kadro olarak katıldı.

Beyşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen ilk belediye meclis toplantısında görev dağılımı ve komisyon seçimleri yapıldı. 25 kişiden oluşan Beyşehir Belediye Meclis üyeliklerinden İsmail Usta ve İbrahim Çil haricinde tüm üyeler değişti. 


Meclis Başkanı Adil Bayındır ve katip üyeliklere ise en genç üyelerden İsmail Boru ve Aslıhan Öztulum oturması ile meclis oturumu gerçekleştirildi.


Açılış konuşmasında Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır; "Önce Bismillahirrahmanirahim diyerek, yaradana sığınarak Meclis’i açıyorum. Allah hiç birimizi utandırmasın, şehrimizin yolunu açık tutsun, hep birlikte güzel projelere imza atalım, yaradana niyazımda, dileğimde bu. Belediyecilik hem kolay, hem de zordur. Halkı memnun etmek hem kolaydır hem de zordur. Çünkü her an bütün dikkatler üzerinizdedir, hatayı sevmeyen, tepeden bakanı sevmez, ukalayı sevmez, adam olanı sever, hizmette edeni sever. Ben sizlerle birlikte iyi şeyler yapacağıma inanıyorum. Benim bu dönemim samimiyetle, Allah rızası için, sabahın beşinden gece yarısına dedim. Eğer yaradan alnımıza yazmışsa, vatandaşta teveccüh gösterirse, ben bu işe talibim diyerek çıktım.


İnşallah ben diyorum ki 25 siz birde ben 26 kişi, Beyşehir tarihine güzel projeleri, istihdama yol açacak projeleri, alt ve üst yapısıyla şehrin, bölgemizdeki bütün mahalleleri yeniden gözden geçirerek, planlamalar yapacağız, bölgeleri yeniden makinalaştırmamız gerekiyor. Ben tecrübemi söylüyorum. Bunun muhasebesini, maliyetlerini hep beraber yapacağız. Zaten her aday arkadaş bölgeyi gezerken bunu yerinde tespit etti. Ben sizlere danışmadan, sizlerle istişare etmeden yol almam, siyaset yapmam, ben particilik yapmam” dedi.
Açılış konuşmasının ardından gündem maddeleri gereği seçimlere geçildi.

Başkanlık divan seçiminde Meclis 1. Başkan Vekili İsmail Usta, 2. Başkan Vekili Yılmaz Yalçın

Meclis katipliklerine Salim Karabıyık, Sadık Erdoğan

Encümen üyeliklerine Harun Ağrıs, Ümit Gülol

İhtisas komisyonlarında ise komisyonluklar oluşturularak üye seçimi yapıldı. Çeşitli birliklere temsilci seçimleri gerçekleştirildi.


Seçimler sonunda görüş ve temennilerde söz alan Ak Parti gurubu adına Eyüp Özpınar; “bu topluluk içersinde yaşayan insanlarız. Bizler Beyşehir için, Konya için ve ülkemiz için canınıda, malınıda verecek kadar seviyoruz, hepimiz ortak değerlere sahibiz. Bizler Ak Parti olarak, yine ittifak halindeseçime girdiğimiz MHP olarak, önceliğimiz Beyşehir, önceliğimiz Konya, önceliğimiz Türkiye, netice itibari ile burada Beyşehir’in hayrına alınacak kararlarda, biz samimi bir şekilde bu mecliste varız, Beyşehir’imizi ve Konya’mızı desteklemeye hazırız” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Yeni, Dönemin, İlk, Belediye, Meclisi, Toplandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı