Haber Detayı
19 Nisan 2017 - Çarşamba 09:55 Bu haber 6483 kez okundu
 
Beyşehir’de Yolların Standardı Yükseltiliyor
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, yürütülen sıcak asfalt kaplama çalışmaları ile mevcut yolların standardı daha da yükseltiliyor.
Güncel Haberi
Beyşehir’de Yolların Standardı Yükseltiliyor

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarla ilçe genelindeki  yolların standardının daha da yüksek hale getirildiğini söyledi.

Ekiplerin, ilkbahar mevsiminin gelmesi ile birlikte yollarda sıcak asfalt, sathi asfalt kaplama ile kilitli parke taşı döşeme çalışmalarını hızlandırdığını belirten Özaltun, havaların ısınmasıyla birlikte bu faaliyetlerin daha da yoğunluk kazanacağını söyledi.

Beyşehir Belediyesi olarak Beyşehir ilçe genelinde yollarda geride kalan 2015 yılında toplam 6 bin 645 metrekarelik sıcak asfalt kaplama çalışması yaptıklarını hatırlatan Özaltun, geçtiğimiz yıl sonunda ise bu miktarın 47 bin 997 metrekareye yükseldiğini söyledi.

İlçe genelinde 2016 yılında bir önceki yıla göre 7 kattan daha fazla sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Özaltun, “Sadece sıcak asfaltta değil sathi asfalt kaplama çalışmalarında da Belediyemiz ekiplerinin giderek artan imkanlarla bir önceki yıla göre büyük bir hamle yaptığı görülmektedir. 2015 yılında yollarımızda 18  bin 600 metrekarelik  bölüm sathi asfaltla kaplanırken, geçen yıl bu miktar rekor kırarak 122 bin 500 metrekareye yükselmiştir. Sathi asfalt kaplama çalışmalarında da önceki döneme göre 6,5 katlık bir artış sözkonusu olmuştur. Yollarımızda yürütülen kilitli parke taşı döşeme çalışmalarında 2015 yılındaki rakam 5 milyon 108 adet olurken, 2016’da bu miktar 3 milyon 874 bin 760 adet  seviyelerinde olmuştur. Rakamlara baktığımızda kilitli parke taşından asfalta ve sıcak asfalta doğru bir geçiş sözkonusu olmaya başlarken, sathi asfalt ve sıcak asfalt kaplama çalışmalarının hız kazanmasıyla  yollarımızın da artık yeni dönemde daha konforlu hale geldiği görülmektedir. Beyşehir’e yol çalışmalarına sadece İlçe Belediyemiz değil, Büyükşehir Belediyemiz de önemli ölçüde katkı ve destek sunmaktadır. İlçe merkezi ve dış mahallelerimizde yürütülen pek çok projeyi Büyükşehir Belediyemizle birlikte yürütmekteyiz” dedi.

Özaltun, bu yıl da kilitli parke taşı döşeme çalışmalarının yanısıra sathi asfalt ve sıcak asfalt kaplama çalışmalarının hız kesmeden süreceğini belirtirken, hedeflerinin bu faaliyetleri yerine getirirken daha yüksek oranda bir seferberlik yürütmek olduğunu aktararak, “İlçemizde inşallah dönemimiz sonunda asfalt ya da parke taşıyla kaplanmayan, yol sorunu olan merkez ve dış mahallemiz kalmayacaktır. Bu sözümüzü yinelerken, halk oylamasının ardından başlayan Yeni Türkiye süreci ile birlikte Beyşehir Belediyesi olarak da  ilçemizi en kısa zaman dilimi içerisinde Yeni Türkiye’ye hazır hale getirmek istiyoruz. Bunu sadece yol çalışmalarında değil, her alanda sürdürmek niyetinde ve hedefindeyiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Yolların, Standardı, Yükseltiliyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı