Haber Detayı
02 Şubat 2023 - Perşembe 17:19 Bu haber 26300 kez okundu
 
Beyşehir Devlet Hastanesi 'Bebek Dostu Hastane'
BEYŞEHİR - Beyşehir Devlet Hastanesi "Bebek Dostu Hastane" olarak faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor
Sağlık Haberi
Beyşehir Devlet Hastanesi 'Bebek Dostu Hastane'

BEYŞEHİR - Beyşehir Devlet Hastanesi "Bebek Dostu Hastane" olarak faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor.

Sağlıkta Kalite Standartları (SKS) ve Bebek Dostu Hastane uygulamaları kapsamında hastanemiz Bebek Dostu Komitesi, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Gülşen Parlakkaya başkanlığında, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzman Hekimlerimiz; Uzm. Dr. Deniz Bütün Özdamar, Uzm. Dr. Gülüzar Gürhan, Uzm. Dr. Celal Özdamar, Kalite Yönetim Direktörümüz Hacer Sevinç, Gebe Okulu Sorumlu Ebemiz Keziban Uysal, Eğitim Birimi Sorumlu Hemşiremiz Şulenur Kıvrak, Psikologumuz Nazlı Mavigöl Çocuk Servisi Sorumlu Hemşiremiz Melike Yaba ve Doğumhane Birimi Sorumlu Hemşiremiz Fatma Zehra Gökkızıl’ın katılımlarıyla toplandı.

Laktasyon (Emzirme)-Relaktasyon Birimi Sorumlu Hemşiremiz Müyesser Başer’in sunumu ve katılımcıların yoğun ilgileri ile gerçekleştirilen toplantıda; Emzirme Politikamız, Bebek Dostu Hastane kapsamında hastanemizde gerçekleştirilen faaliyetler ve 2022 yılı Anne Sütü ve Etkin Emzirme Eğitimi istatistiki verilerimiz ile ilgili komite üyelerinin görüş ve önerileri alındı.

Anne adaylarımızın ve hastane çalışanlarımızın anne sütünün önemi ve etkin emzirme hakkında bilinçlendirilmesi, gerekli programların planlaması, anne sütü ve etkin emzirmenin öneminin anlatılması, annelere etkin emzirme konusunda doğru alışkanlıkların kazandırılmasının sağlanması amacıyla Bebek Dostu Hastane Komitemiz düzenli aralıklarla toplanmaktadır.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Devlet, Hastanesi, 'Bebek, Dostu, Hastane',
Yorumlar
Haber Yazılımı