Haber Detayı
25 Kasım 2018 - Pazar 17:58 Bu haber 15880 kez okundu
 
Beyşehir Devlet Hastanesi Değer Katıyor
BEYŞEHİR - Sağlık tesislerinin verimliliğini değerlendirmek ve problemleri yerinde tespit ederek çözüme kavuşturmak amacıyla düzenlenen hastane değerlendirme toplantılarına Beyşehir Devlet Hastanesi ile devam edildi.
Sağlık Haberi
Beyşehir Devlet Hastanesi Değer Katıyor

BEYŞEHİR - Sağlık tesislerinin verimliliğini değerlendirmek ve problemleri yerinde tespit ederek çözüme kavuşturmak amacıyla düzenlenen hastane değerlendirme toplantılarına Beyşehir Devlet Hastanesi ile devam edildi. İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ile birlikte hizmet başkanlarının ve yardımcılarının da hazır bulunduğu değerlendirme toplantısında Beyşehir Devlet Hastanesi’nde sunulan sağlık hizmetleri ve hastanenin mali tablosu incelendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, hastane yerinde değerlendirme toplantılarına devam ettiklerini ve 6. toplantıyı Beyşehir’de gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “Bu toplantılardaki temel amacımız, hastanelerimizin ihtiyaçlarını yerinde görmek ve hastane birim sorumlularımızın bizlere iletebilecekleri sorun ve önerileri hep birlikte değerlendirip ortak akılla güzel bir sonuca vararak, sunduğumuz hizmetleri daha ileriye taşıyabilmektir” dedi.

Beyşehir’e gelmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Prof. Dr. Koç, “Beyşehir genel sekreterlik dönemimizden bu yana takip ettiğimiz, inşaat aşamasından böylesine güzel sağlık hizmeti sunan bir hastane haline geldiğini görmekten gurur duyduğumuz, aşama aşama her etabını bildiğimiz bir hastanemiz. Hastane inşaatında ve tefrişatında hiçbir aksama olmaması ve siz idarecilerimizin de büyük gayretleri ile taşınma sürecinde ve sonrasında da hiçbir aksaklığa meydan verilmemesi de bizleri ayrıca sevindiriyor” dedi.

Sağlık hizmetlerinde en ufak bir aksaklık yaşanmasına meydan vermeden ve israfı önleyerek hizmet sunmanın önemine de değinen Prof. Dr. Koç, “ Ülkemiz dünya üzerinde çok önemli ve stratejik bir konumda. Atalarımız, ‘Güzelin derdi çok olur’ demiş. Ülkemizi darbelerle, terörle ve ekonomik saldırılarla uğraştırıyorlar. Bu nedenle böylesine hassas dönemlerde bizlerin de daha hassas davranması gerekiyor. Bizler bu dönemde israfı önleyerek en verimli hizmeti sunma gayreti içerisinde olmalıyız” şeklinde konuştu.

Sorunları hızlı tespit etmenin ve bu sorunları en kısa sürede cevaplayabilmenin kaliteli bir sağlık hizmeti verebilmek için elzem olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Bu toplantılar bir sorgulama toplantısı değildir, neredeyiz, nerelerdeyiz, daha iyi nasıl yapabiliriz onun çalışmalarını yapıyoruz. Biz yönetim olarak sizlerin vereceği verilerle, kendi verilerimizi karşılaştırarak hatalı, eksik ve iyi olan parametreleri hep birlikte değerlendireceğiz” dedi.

İl Sağlık Müdürümüzün ardından kürsüye gelen Hastane Başhekimi Uz. Dr. Sıtkı Küçükbuzcu’da hastane yönetimi olarak 2018 yılında önemli projeler gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Yapılan sunum da ise hastanenin idari, mali ve tıbbi durumu veriler eşliğinde ele alındı. Başhekim Küçükbuzcu’nun ardından İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Özkan’da 1. Basamak sağlık hizmetleri ile 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde verilen sağlık hizmetleri hakkında sunum gerçekleştirdi. Toplantı soru cevap kısmı ile devam etti.

Yapılan sunun ve konuşmaların ardından hastane idarecileri ve beraberindeki hizmet başkanları ile birlikte hastanenin ilaç, tıbbi sarf, mutfak, arşiv gibi tüm depolarını gezen Prof. Dr. Koç, hastane de tedavi gören hastalarla ve yakınları ile de sohbet etti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Devlet, Hastanesi, Değer, Katıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı