Haber Detayı
19 Nisan 2018 - Perşembe 09:32 Bu haber 7505 kez okundu
 
Beyşehir’e Ziyaretçi İlgisi Arttı
BEYŞEHİR - Türkiye’nin sınırları itibariyle ikinci büyük milli parkı olan Beyşehir Gölü Milli Parkı’nı bünyesinde barındıran Beyşehir ilçesine ilkbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte ziyaretçi ilgisi artış gösterdi.
Yaşam Haberi
Beyşehir’e Ziyaretçi İlgisi Arttı

BEYŞEHİR - Türkiye’nin en büyük doğal tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü ve doğal güzellikleri  ile zengin kültürel ve tarihi mirasıyla göz dolduran Beyşehir ilçesi, bahar dönemiyle birlikte doğa tutkunları ve fotoğraf severlerin akın ettiği gözde bir mekan haline geldi.

       Hafta sonları ziyaretçi ilgisinin yoğunluk gösterdiği ilçede, doğa yürüyüş grupları, fotoğraf topluluklarının gezi ve ziyaret güzergahları arasında Beyşehir Gölü Milli Parkı kıyıları,  adalar, günbatımı, Yeşildağ Leylekler Vadisi, Adaköy’deki Su Değirmeni ve Leylekler Tepesi, tarihi Eşrefoğlu Camisi ve Kubadabad Sarayları, Eflatunpınar Hitit Kutsal Anıtı ve Havuzu, Yaka Manastır Tabiat Alanı, Vuslat Parkı, Fasıllar Örenleri, İslibucak Ormanları gibi tarihi mekanlar yer alıyor.

       Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Konya’nın doğal güzellikleri ve zengin tarihi dokusu ile gözde ilçelerinden birisi olan Beyşehir’e bahar mevsiminin gelmesi ile birlikte ziyaretçi ilgisinin yoğunluk kazandığını söyledi.

      Beyşehir’e turlarla günü birlik gelen  ziyaretçilerin, ilçenin en gözde mekanlarını yılın en güzel mevsiminde gezme ve yerinde görme fırsatı bulduğunu aktaran Özaltun, Beyşehir’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile farklı gruplar ile topluluklarının da düzenlenen değişik aktivitelere katılarak ilçenin tanıtımına önemli ölçüde katkı sunduklarını belirtti.

Beyşehir Belediyesi olarak da düzenlenen bu tür aktivitelere destek verdiklerini vurgulayan Özaltun, son dönemde yoğunluk kazanan doğa yürüyüşü etkinlikleri ne dikkat çekti. Beyşehir’in gerek doğa tutkunları, gerekse fotoğraf severlerin ziyaret ettiği Konya’daki en popüler ve gözde ilçesi olduğunu anlatan Özaltun, bundan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti.

       Özaltun, bahar dönemi ile birlikte hız kazanan doğa yürüyüşü etkinliklerine de işaret ederken, “Beyşehir Kültür ve Turizm Derneğimiz ve bünyesindeki doğa yürüyüşleri ve fotoğraf grupları tarafından düzenlenen ilçemizdeki etkinliklere Beyşehir Belediyesi olarak destek veriyor, katkı sunuyoruz. Özellikle ilçe dışından gelen misafirimiz olan doğa severlerimizin düzenlenen etkinliklere, aktivitelere katılım yönünden yoğun ilgi göstermesi ilçemizin tanıtımı adına da çok önemli. İşte son olarak İslibucak bölgesindeki orman içi parkurda biraraya gelen 153 katılımcıdan 130’unun ilçemiz dışından olması, burada doğa ile iç içe bir mekanda buluşması, burada doğa yürüyüşü gerçekleştirmesi bizleri çok mutlu ediyor. Bu etkinliğe ulusal fotoğraf sanatçımız Reha Bilir ve kurucusu olduğu Sille Sanatı Sarayı üyesi fotoğrafçılar da katılım gösterdiler. Fotoğraf severlerimiz de son dönemde ilçemizin en cazip merkezleri arasında yer alan Leylekler Vadisi’ni ziyaret ederek, burada yaşam süren göçebe konuklarımızla buluşuyorlar” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’e, Ziyaretçi, İlgisi, Arttı,
Yorumlar
Haber Yazılımı