Haber Detayı
17 Haziran 2018 - Pazar 20:32 Bu haber 7983 kez okundu
 
Beyşehir Gölü’nde Yeni Avlanma Sezonu Açıldı
BEYŞEHİR - Beyşehir Gölü’nde üç aydır süren su ürünleri avlanma yasağı yarın sona eriyor. Yeni av döneminin başlamasıyla birlikte göl kıyılarında ve açıklarda tekne sesleri yeniden yükselmeye başlayacak.
Ekonomi Haberi
Beyşehir Gölü’nde Yeni Avlanma Sezonu Açıldı

BEYŞEHİR - Gölde yaşam süren su ürünlerinin neslinin korunması maksadıyla her yıl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bölgedeki diğer iç sularla beraber  eş zamanlı olarak  uygulanan üç ay süreli balık av yasağı 16 Haziran’da sona eriyor.

       Beyşehirli balıkçılar, yeni av dönemini yapılan dualar ve kurban keserek başlattı. Tarihi Taşköprü önündeki kıyıda toplanan balıkçılar, okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duaların ardından yeni sezonun bolluk ve bereket, kazanç kapısı temennisiyle ellerini semaya kaldırdı. Ardından kesilen bir keçi av sezonunda herhangi bir can kaybı yaşanmaması temennisiyle göle kurban edildi.

       Balık alım satımı yapan Seyithan Katmerci, “Mevlam bu sene iki bayramı birden yaşattı çok şükür. Hem ramazan bayramımız, hem de yeni sezonu hayırlı bir gün olan Cuma günü açıyoruz. Her sene olduğu gibi bu yıl da sezon başlangıcında kurbanımızı kestik, nasip olursa av dönemine güzel bir başlangıç yapmak istiyoruz.Bu kurbanı ise göle kurban olarak adadık. Göle artık can vermeyelim diye. Geçtiğimiz seneler çünkü çok canlar vermiştik. Bu sene yeni canlar vermemeyi Cenab-ı Allah’tan diledik. Kazasız belasız bir sezon geçirmeyi umuyoruz.”dedi.

       Balıkçı Şafak Çorum da, yeni avlanma sezonuna yarından itibaren “bismillah” diyeceklerini vurgulayarak, “Motor sesleri gölümüzde artık yeniden duyulmaya başlıyor. Birlik beraberlik, kardeşlik içerisinde iyi bir av sezonu umuyoruz. Balıkçılıktan bu sene beklentimiz büyük” ifadelerini kullandı.

       Balıkçı Mehmet Karazeybek ise, yeni sezonda tek dileklerinin artık gölde elektroşokla yapılan kaçak avcılığın sona ermesi olduğunu belirterek, “Bu göl ve Beyşehir hepimizin. Ben avcı arkadaşlarımdan artık bu şokla av işini bitirmelerini istiyorum. İnşallah bizim bu sesimize kulak verirler. Çünkü, bizler rızkımızı buradan kazanıyoruz” dedi.

       Bu arada, kesilen kurbanın ardından balıkçılar başlayacak yeni sezon için ağ malzemelerini kıyıda bekleyen teknelerine taşımaya başladı. Teknelerini bakım ve onarımdan geçirdikten sonra tekrar limanlarına  indiren avcılar, bu gece saat 00.00’dan itibaren göle ağlarını sermeye başlayacak. Yeni sezonun ilk su ürünleri ise yarından itibaren serilen ağlardan toplanmaya başlanacak. Sonrasında ilçede tatlı su balıkları yeniden satış tezgahlarını süslemeye başlayacak.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Gölü’nde, Yeni, Avlanma, Sezonu, Açıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı