Haber Detayı
05 Nisan 2018 - Perşembe 10:45 Bu haber 8656 kez okundu
 
Beyşehir OSB’nin Yıldızı Parlıyor
BEYŞEHİR - Belediye Başkanı Murat Özaltun, 2014 yılına kadar 3 fabrikanın üretim gerçekleştirdiği sanayi bölgesinde yürütülen çalışmalarla bu sayının halihazırda 10’a yükselirken, yenilerinin de eklenmesiyle 22’ye çıkacağını söyledi.
Ekonomi Haberi
Beyşehir OSB’nin Yıldızı Parlıyor

BEYŞEHİR - Beyşehir’e bağlı Bayavşar Mahallesi’nde kurulu bulunan Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde 2014 yılına kadar 3 olan üretim yapan fabrika sayısı aradan geçen kısa süre içerisinde 10’a yükseldi.

         Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Organize Sanayi Bölgesi’nde, 3 olan üretimde olan fabrika sayısının artan yatırımcı ilgisi sebebiyle 10’a yükselirken, inşaat aşamasında olanların da eklenmesiyle bu sayının yakın gelecekte 22’ye ulaşacağını söyledi.

        Özaltun, halihazırda Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapmak için tapu alan 4, proje aşamasında ise 14 yatırımcı firma bulunduğunu vurgulayarak, “Toplam büyüklüğü 615 bin 779 metrekare olan 54 parsele sahip Beyşehir OSB’nin yapılan yatırımlarla Anadolu’da yıldızı parlayan bir sanayi bölgesi alanı olmaya başladığını görüyoruz. Şu anda üretim yapan 10 fabrikamızda yaklaşık 400 kişi istihdam ediliyor. İnşallah bu sayı, yeni fabrikaların da devreye girmesiyle çok daha katlanacak” dedi.

        2023 yılına kadar ki hedeflerinin Beyşehir OSB’de 40 fabrikanın bacasının tütmesi olduğunu belirten Özaltun, şunları kaydetti: “Müteşebbis heyetimizle birlikte çalışmalarımızı da bu yönde sürdürüyoruz. 4 yıl öncesine kadar sanayi bölgemizde sadece 3 mermer fabrikası faaliyet gösterirken, bugün av tüfeği ve otomotiv sektörlerine üretim yapan yeni fabrikaların da devreye girmesiyle bu sayı 10’a yükselmiştir. Ve bu fabrikalarımızda halen 400 kişi istihdam edilmektedir. Av tüfeği, mermer ve otomotiv sektörüne inşaat çalışmaları devam eden mobilya, panel kapı, endüstriyel boya, tekstil, beton elemanları, organik gübre, gıda işleme, alüminyum, tarım makinaları, ahşap palet gibi sektörlerde üretim yapacak yeni fabrikaların da dahil olmasıyla bu sayı daha da yükselecek olup, 2023 hedefindeki fabrika sayısına ulaşıldığında ise organize sanayi bölgemizin iş istihdamı sunacağı kişi sayısının bin 500’e çıkmasını öngörmekteyiz.”

“BEYŞEHİR OSB’DEKİ TESİSLER EKONOMİYE YILIK 5 MİLYON DOLARLIK KATMA DEĞER SAĞLIYOR”

Beyşehir OSB’de halihazırda çeşitli sektörlerde üretim yapan 6 fabrikanın ürünlerinin büyük bölümünün ihracaata gönderildiğini de vurgulayan Özaltun, bu anlamda sanayi bölgesinin ülke ve ilçe ekonomisine geçtiğimiz yıl 14 milyon 600 bin dolarlık bir katma değer sağladığını, yeni fabrikaların faaliyete geçmesiyle beraber bu katma değerin ikiye, hatta üçe katlamasını beklediklerini ifade etti. Beyşehir Organize Sanayisi’nin 4 yıl gibi çok kısa bir sürede bu noktaya gelmesindeki en önemli sebebin yeni teşvik kanununun yürürlüğe girmesi olduğunu anlatan Özaltun, bununla beraber bölgede Beyşehir OSB Müteşebbis Heyeti’ni oluşturan Konya Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı, Beyşehir Belediyesi, Beyşehir Ticaret Odası gibi kurum ve kuruluşların önderliğinde yürütülen altyapı eksikliklerine yönelik çalışmaların tamamlanmasının da yatırımcının ilgisinin bu bölgeye kanalize olmasına sebep olduğunu söyledi.

“BEYŞEHİR’E YATIRIMCI ÇEKEBİLMEK İÇİN GİRİŞİMLER”

Özaltun, belediye başkanı olarak göreve geldikten sonra Beyşehir OSB’ye daha fazla yatırımcı çekebilmek ve bu alandaki firma sayısını artırıp ilçenin ihtiyacı olan iş istihdamı sayısının daha da ileri noktalara gelebilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlarla el ele vererek yoğun bir gayretin içerisine girdiklerini aktardı. Bu kapsamda, ilçe dışında yaşayan gurbetçi ve işadamı potansiyelini de iyi değerlendirdiklerini ve fuar, gezi gibi organizasyonlara önem vererek bu potansiyeli oluşturmaya çalıştıklarını dile getiren Özaltun, sanayi bölgesinde sürdürülen altyapı eksikliklerinin giderilmesine yönelik faaliyetlerin hız kazanmasıyla Beyşehir’in Konya’da önemli bir sanayi merkezi olma yolunda gözle görülür bir ivme yakaladığını belirtti.  

Özaltun, Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nin günümüzde geldiği konum ile ilgili olarak şunları kaydetti: “Yatırımcı sayısının az olması sebebiyle önceki yıllarda yeni yatırımcı sanayi bölgemize gelmezken, özellikle 2014 yılından itibaren Beyşehir OSB cazibe merkezi olmaya başlamıştır. Sadece 3 mermer fabrikasından ibaret olan bölgemizde, Beyşehir Belediyemizin öncülüğünde öncelikle bu yapısal eksiklikler giderilmiştir. En büyük sorun olan su sorunu Belediyemizin KOSKİ Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmelerden sonra 5 kilometrelik bir hat çekilerek çözüme kavuşturulmuştur. Bunun yanısıra, sanayi bölgemizin güvenliği için  120 bin liralık bir yatırımla etrafına çekilen tel çit örgü çalışmaları tamamlanmıştır. Yine 110 bin liralık kaynak aktarılarak Türkiye’nin en hızlı fiber internet Telekom hattının altyapısı kurulmuştur. OSB içi aydınlatma sistemi faaliyete geçirilirken, 2016 yılında bölge içi yollarında onarım ve bakım çalışması yapılmıştır. Bölge içi elektrik hatlarında yürütülen çalışmalarla hücre bakımları yaptırılmış ve röle sistemi devreye konulmuştur. OSB’mizin kredi borçlarından dolayı Halk Bankası Genel Müdürlüğü’ne 1,5 milyon liralık bir ödeme yapılırken, yapımı tamamlanan nizamiye binası ise güvenlik personeli de istihdam edilerek hizmet vermeye başlamıştır. Önümüzdeki dönem hizmet binasının yapılması planlanan OSB’de 2019 yılına kadar kimyasal ve biyolojik arıtma tesisi de yapılması hedeflenmektedir. Bununla ilgili fizibilite ve proje çalışmalarına başlanmıştır. Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi, halihazırda Konya ili OSB’leri içerisinde Akşehir ve Ereğli ile birlikte en hızlı büyüyen sanayi bölgesi konumuna gelmiştir. Önümüzdeki günlerde yeniden çıkacak olan arsa teşviki ile ise kalan boş parsellerin kısa sürede yeni yatırımcılarla buluşması beklenmektedir.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, OSB’nin, Yıldızı, Parlıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı