Haber Detayı
15 Kasım 2016 - Salı 19:46 Bu haber 6618 kez okundu
 
Beyşehir'de Dünya Diyabet Farkındalık Günü
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle çeşitli programlar düzenlendi.
Sağlık Haberi
Beyşehir'de Dünya Diyabet Farkındalık Günü

BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Durmuş Ali Turgut, sağlık personeli ile birlikte farkındalık günü çerçevesinde diyabet hastalığına yönelik mesajlar içeren kıyafetler giyen bir grup ana sınıfı öğrencisiyle birlikte Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret etti.
Emniyet Müdür vekili Emniyet Amiri İbrahim Taşdemir ile İlçe Mili Eğitim Müdürü Musa Konuk, kurdele takan ve çeşitli hediyelerle makamlarına gelen sağlık görevlileri ile öğrencilere teşekkür etti.


İlçe Sağlık Müdürü Dr. Turgut, burada yaptığı konuşmada, diyabete dikkat çekmek ve halkı bilinçlendirmek ve vatandaşların tedbirli davranmalarını sağlamak amacıyla bu tür programları düzenlediklerini söyledi. Diyabet hastalığı konusunda bilgiler veren ve günümüzün hastalıklarının obezite, hareketsizlik, stres ve tansiyon olduğunu vurgulayan Turgut, hareket, diyet ve su içmenin tüm hastalıklara karşı koruyucu ve önleyici bir tedbir olduğunu söyledi. Dr. Turgut, günümüzün doktorlarının bunlar olduğunu anlatarak, vatandaşlara hareketli bir yaşantı, düzenli beslenme ve bol su içmeyi tavsiye ettiklerini söyledi. Turgut, diyabet hastalığının belirtilerinde, çok su içme, çok yeme ve sık idrara çıkma gibi etkiler olduğunu, bu tür şikayetleri olanlar ile ailede diyabet hikayesi olanların mutlaka ilgili bir sağlık kurumuna ya da hekime başvuruda bulunarak araştırma yapmasının önemli olduğunu kaydetti.

Öte yandan, Beyşehir Devlet Hastanesi'nde de Dünya Diyabet Farkındalık Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Hastanede oluşturulan stantta, vatandaşlara diyabet hastalığı ile ilgili eğitici bilgi ve broşürler verilirken, kurdele takılarak farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehir, ilçesinde, 14, Kasım, Dünya, Diyabet, Günü, nedeniyle, , ç
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Beyşehir'de Dünya Diyabet Farkındalık Günü
Beyşehir'de Dünya Diyabet Farkındalık Günü
Beyşehir'de Dünya Diyabet Farkındalık Günü
Yorumlar
Haber Yazılımı