Haber Detayı
18 Mayıs 2017 - Perşembe 11:10 Bu haber 7003 kez okundu
 
Beyşehirli Milli Tekvandoculardan Türkiye’ye İki Madalya
BEYŞEHİR - Beyşehirli milli tekvandocular Azerbaycan’ın Bakü kentinde devam eden 4.İslami Dayanışma Oyunları’nda Türkiye’ye iki madalya kazandırması memleketleri olan Beyşehir’de sevinçle karşılandı.
Spor Haberi
Beyşehirli Milli Tekvandoculardan Türkiye’ye İki Madalya

BEYŞEHİR - Beyşehirli milli tekvandocular Azerbaycan’ın Bakü kentinde devam eden 4.İslami Dayanışma Oyunları’nda Türkiye’ye iki madalya kazandırması memleketleri olan Beyşehir’de sevinçle karşılandı. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, Beyşehirli iki milli sporcuyu başarısından ötürü kutladı.

      Beyşehir Belediyesi Tekvando antrenörü Nafiz Çakır, yaptığı açıklamada, Beyşehir’den yetişen milli sporcular olan Yunus Sarı’nın  80 kiloda, Zeliha Ağrıs’ın ise 53 kiloda Türkiye’ye ikincilik derecesi hediye ederek gümüş madalya kazandırdığını belirtti. Çakır, müsabakalarda final oynayan Yunus Sarı’nın ilk maçında tur atlayarak çıktığı çeyrek final müsabakasında Afganlı rakibini 17-10, yarı finalde ise Özbek rakibini 7-5 yenerek finale yükseldiğini hatırlattı. Çakır, Sarı’nın finalde ise  Azerbaycanlı rakibine 9-5 yenilerek gümüş madalya ile yetinmek durumunda kaldığını söyledi. Çakır, Zeliha Ağrıs’ın ilk maçında Pakistanlı rakibini 26-2 yenerek yarı finale yükseldiğini,  burada ise  11-9’luk skorla yendiği  Endonezyalı  rakibini geride bırakırken, finalde İranlı rakibine 8-5 mağlup olarak Türkiye’ye ikincilik derecesi kazandırdığını belirtti.

        54 ülkeden yaklaşık 3 bin sporcunun katılımıyla devam eden müsabakalarda Türkiye’nin 337 sporcuyla mücadele ettiğini, 16 tekvandocunun da dereceye girme yarışı verdiğini anlatan Çakır, “Beyşehirli sporcularımız ülkemizi yine uluslararası arenada başarıyla temsil ederek derece ile dönüyor.  Bundan sonra sporcularımız için asıl önemli sınav dünya şampiyonası olacak. Ana hedef burası. Zeliha, bu şampiyonada genç  bir sporcu olarak çok iyi maçlar çıkardı ve tecrübe kazandı. İnşallah dünya şampiyonasında da çok başarılı sonuçlar getireceğine inanıyoruz. Yunus Sarı ise, zaten tecrübeli bir milli sporcumuz. Bundan sonra çok daha başarılar getireceğine yürekten inanıyoruz. Salonumuzdan yetişen sporcularımızın bugüne kadar toplamda uluslararası çapta elde ettiği madalya sayısı 100’ü aştı. Bu başarı, Beyşehir’in tekvando branşındaki gücünü gözler önüne seriyor.”dedi.

 ÖZALTUN DA MİLLİ SPORCULARI KUTLADI…

        Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, 4.İslami  Dayanışma Oyunları’nda Türkiye’ye iki madalya birden kazandıran Beyşehirli milli tekvandocuları tebrik ederek, başarılarının devam etmesi dileğinde bulundu. Özaltun,  performansları ile hep gurur duydukları sporcularının yine hem ülke, hem de Beyşehir ve Konya adına önemli başarılara imza attıklarını sözlerine ekledi. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehirli, Milli, Tekvandoculardan, Türkiye’ye, İki, Madalya,
Yorumlar
Haber Yazılımı