Haber Detayı
17 Ocak 2017 - Salı 10:08 Bu haber 7761 kez okundu
 
Buz Üzerinde Çay Keyfi
BEYŞEHİR - Kıyıları buz tutan Beyşehir Gölü'nde bazı kişiler, tehlikeye aldırış etmeden yürüdü, kaydı, bazılarıda masa kurup çay içti.
Yaşam Haberi
Buz Üzerinde Çay Keyfi

BEYŞEHİR - Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'nün kıyı kesimleri aşırı soğuklardan dolayı buz tuttu. Buz tabakasının kalınlığı yer yer 50 santimetre ulaşması üzerine Beyşehirliler, göle akın etti. Bazıları buzun üzerinde kaydı, bazıları da yürüyüş yaptı.
        Buz kütlesinin kırılma tehlikesine aldırmadan göl üzerinde yürüyenlere polis ve Beyşehir Belediyesinin zabıta ekipleri müdahale etti. Göl üzerindeki yürüyenleri gören çevredeki vatandaşlar fotoğraflarını çekti. Eşrefoğlu Köprüsü üzerine zaman zaman polis ve zabıta ekipleri buz üzerinde yürüyenleri yaptıkları anonslarla uyardı. Buz üzerinde yürümenin tehlikeli olduğunu anons ederek yürüyenleri tekrar kıyıya çıkaran polis ve zabıta ekipleri, gün içerisinde sık sık köprü üzerine gelerek bu uyarı anonslarını yinelemek durumunda kaldı.
        
Gölde yatla gezi düzenleyen yat sahipleride gölün buz tutması nedeniyle kıyıya demir attıkları yatlarının yanına masa ve sandalye koyup, bu anın tadını çay içerek çıkardı.
        
Yat sahiplerinden Ahmet Bülbül, " Beyşehir Gölü donmuş durumda. Yaklaşık 50 santimetre kalınlığında buz var. Buz kalın olduğu için tehlikeli bir durum yok. Buz bir otomobili dahi taşıyabilecek durumda. Biz de yatımızın kenarında çay keyfi yapıyoruz, ancak gölün ileri bölümlerinde buz tabakası inceliyor, buda tehlike oluşturabilir" dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Buz, Üzerinde, Çay, Keyfi,
Yorumlar
Haber Yazılımı