Haber Detayı
30 Haziran 2018 - Cumartesi 12:17 Bu haber 7006 kez okundu
 
'Camide Çocuk Sesi Ülkemin Neşesi'' Yaz Kursları Başladı
BEYŞEHİR - Beyşehir Çarşı Camiinde düzenlenen programla ''Camide Çocuk Sesi Ülkemin Neşesi'' sloganıyla açılan yaz Kur'an kurslarında eğitim başladı.
Eğitim-Kültür Haberi
'Camide Çocuk Sesi Ülkemin Neşesi'' Yaz Kursları Başladı

BEYŞEHİR - Açılış programında konuşan Beyşehir Müftüsü Mahmut Çelikoğlu, "Yaz Kur'an kursu programı çocuklarımızı zorlayacak bir program değil'' dedi. Yaz Kur'an kursları 17 Ağustos tarihine kadar iki dönem olarak düzenlenecek.

       Müftü Çelikoğlu,, "Yaz Kur'an kurslarımız, çocuklarımızın tatil dönemini değerlendirebileceği en iyi imkandır. Çocuklarımızın karakter gelişimi, özellikle görerek ve uygulayarak öğrenme açısından önemli bir fırsattır" dedi.

       Çelikoğlu, Beyşehir Çarşı Camiinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, kursların açılışının sevinç ve heyecanını yaşadıklarını belirtti. Bu kurslar sayesinde çocukların, doğru bir yöntem ve bilgiyle dini öğrendiğini dile getiren Çelikoğlu, kurslarda çocukların temel dini bilgileri, ibadetleri, ahlaki değerleri öğreneceğini; cami, mihrap, cemaat, imam, müezzin ve minberle tanışacağını ifade etti.

        Yapacağınız işlerde Kur’an-ı Kerim olmazsa olmazdır. Kur’an-ı Kerimin içinde ne var, anneye babaya iyilik yapma var, devlete faydalı olmak var, insanlara faydalı olmak var, doğru olmak var, adil olmak var, yalan söylememek var. Hak yememek var, helal yemek var, aklımıza gelebilecek toplumları, milletleri üst düzeylere getiren, ne kadar yapılması gerekenler varsa; bunların hepsi Kur’an-ı Kerim’de var. Sizler İnşallah bu yaşlarda, kendi başınıza namaz kılmak, tek başınıza dua etmek, bu temel dini değerleri yerine getirmek için bu yaz Kur’an Kursları döneminde öncelikle Kur’an-ı Kerim’i doğru öğreneceğiz, telaffuzunu doğru algılamaya çalışacağız, namaz dualarını, sureleri doğru ezberleyeceğiz, namaz nasıl kılınır, namazda ne okunur, Farz nedir, Sünnet nedir, Vacip nedir, bu dini kavramları yaz kuran Kurslarında öğreneceksiniz.

        Çelikoğlu, bu yıl ki kurs döneminde 133 farklı noktada, 170 öğretici ile öğrencilere dini eğitim verildiğini kaydetti.

        Programa, Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, Genlik Hizmetleri Müdürü Mehmet Bayındır,  kurs öğreticisi din görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: 'Camide, Çocuk, Sesi, Ülkemin, Neşesi'', Yaz, Kursları, Başladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı