Haber Detayı
03 Nisan 2018 - Salı 12:52 Bu haber 19261 kez okundu
 
Diyabet Okulu 6.Dönem Mezunlarını Verdi
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, Sağlık Bakanlığı ve Beyşehir Devlet Hastanesi işbirliği ile açılan Diyabet Okulu 6.dönem mezunlarını verdi.
Sağlık Haberi
Diyabet Okulu 6.Dönem Mezunlarını Verdi

BEYŞEHİR - Beyşehir Devlet Hastanesi bünyesinde açılan Diyabet Okulu’nda eğitime katılanlar diplomalarını  aldı.

       Sağlık Bakanlığı’nca 2016  Beyşehir Devlet Hastanesi’nde açılan Diyabet Okulu’ndan  mezun olan 6. grup kursiyerler için  sertifika töreni düzenlendi. Törende, eğitimi tamamlayan kursiyerlere belgeleri verildi.

       "Diyabet Okulu programı dahilinde diyabet ile ilgili genel bilgiler, diyabet oluşumunun mekanizması ve fizyopatolojisi, tıbbi beslenme ve tedavisi, kan şekeri düzenleyici ilaçlar, diyabetin akut ve kronik komplikasyonları, diyabette  fiziksel aktivite ve egzersiz, diyabetle yaşam, diyabette insülin tedavisi gibi konular işlenirken . Diyabet Okulu 6 modül üzerinden 3 hafta devam etti. Okul  programının  tamamlanmasının ardından ise düzenlenen törende katılımcılara Başhekim Uz.Dr.Sıtkı Küçükbuzcu, Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Kendir, Dahiliye Uzmanı Uz.Dr.Selma Özlem  Çelikdelen, Sağlık Hizmetleri Müdürü Gülşen Parlakkaya  ve Diyabet Hemşiresi Serihan Öksüz tarafından mezunlara diplomaları verildi."

2016 yılından itibaren  166 kursiyer diyabet Okulu  eğitimlerini tamamlanmıştır

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Diyabet, Okulu, 6.Dönem, Mezunlarını, Verdi,
Yorumlar
Haber Yazılımı