Haber Detayı
11 Haziran 2018 - Pazartesi 10:36 Bu haber 8518 kez okundu
 
Doğaseverler Dedegöl Dağı’na Tırmandı
BEYŞEHİR - Doğaseverler düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliği kapsamında Dedegöl Dağı’na tırmanış gerçekleştirirken saklı cennet olarak nitelendirilen Yeşil Göl ile buluştu.
Yaşam Haberi
Doğaseverler Dedegöl Dağı’na Tırmandı

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Doğa Yürüyüşleri Topluluğu tarafından gerçekleştirilen  etkinlik çerçevesinde Beyşehir’de buluşan doğaseverler,  2 bin 992 metre zirveye sahip Dedegöl Dağı’na tırmandı.

       Melikler Yaylası’ndan başlayan tırmanışın ardından dağın 2 bin 220 metresindeki Yeşil Göl’e ulaşan doğaseverler, her dönem yüzeyi yeşil tonda renklere sahip olan bir futbol sahası büyüklüğündeki gölde yüzmenin keyfini de çıkardı.

        Beyşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sosyal Etkinlikler Sorumlusu ve Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, doğaseverleri yine bir doğa yürüyüşü etkinliğinde geçtiğimiz yıl ilk kez keşfettikleri Dedegöl Dağı’nın eteklerindeki saklı cennet olarak nitelendirdikleri Yeşil Göl’le buluşturduklarını belirterek, “Yeşil Göl yaz döneminde tamamen kuruduğu için buraya düzenlediğimiz etkinliği biraz öne almak durumunda kaldık. Bu bölgeye hem tırmanışta, hem inişte tanık olduğumuz olağanüstü coğrafya tüm katılımcılarımızı adeta büyüledi. Kar örtüsünün hala kalkmadığı Yeşilgöl çevresinde doğada gördüğümüz tüm canlılılığıyla dikkat çeken bir o kadar ilgimizi çeken onlarca tür endemik bitki ve çiçek  ile karşılaştık. Katılımcılarımızın büyük bölümü Konya merkez ve Ankara’dan doğaseverler oldu. Doğaseverler olarak çok etkileyici bir aktiviteye imza attığımıza inanıyorum ki, buradaki güzellikleri herkesin gelip görmesi lazım diye düşünüyoruz” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Doğaseverler, Dedegöl, Dağı’na, Tırmandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı