Haber Detayı
04 Temmuz 2018 - Çarşamba 09:36 Bu haber 13847 kez okundu
 
Doğaseverler, Yaka Kanyonu’nda Buluştu
BEYŞEHİR - Beyşehirli doğaseverler, Yaka Kanyonu’nda düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliğinde biraraya geldi.
Spor Haberi
Doğaseverler, Yaka Kanyonu’nda Buluştu

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Doğa Yürüyüşleri Topluluğu tarafından düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliğinin son adresi Isparta ilçesindeki Yaka Kanyonu oldu.

        Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı ve Beyşehir Belediyesi Sosyal Etkinlikler Sorumlusu Mustafa Büyükkafalı, yaptığı açıklamada, doğa turizminin gözde adreslerinden Isparta’nın Aksu-Yenişarbademli Karayolu üzerinde yer alan Yaka Köyü’nün güneyindeki Yaka Kanyonu’nda düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliğine Beyşehir’in yanısıra farklı il ve ilçelerden de yoğun bir katılım olduğunu söyledi.

        Metrelerce düz duvarlar, uzanan yollar ve arasından akan Anamas Dağı’nın kar sularıyla sadece Isparta’nın değil, tüm dünyanın da bilinmeyen gizli bir cenneti konumundaki Yaka Kanyonu’ndaki etkinliğe 85 doğaseverin iştirak ettiğini vurgulayan Büyükkafalı, “Doğaseverler, doğa yürüyüşü etkinliği kapsamında Anamas Dedegül Dağı Yaka Kanyonu’ndan geçiş yaptı. 5 kilometrelik yürüyüş parkurundan  geçerken zaman zaman zorluklar ve riskler yaşadık. Beyşehir, Konya, Ankara ve Antalya’dan gelen katılımcılarımız, kanyon suyundan geçerken eğlence dolu anlar yaşarken, risk ve bazı zorlukları da beraberinde yaşadı. Bu da, kanyondaki suyun geçen yıla göre daha fazla olmasından kaynaklandı.  Güzergah boyunca bazı noktaların derin oluşu bazen kanyondaki buz gibi sulara vücudumuzun tüm hatlarıyla tamamen gömülmesine yol açtı. Ama bunun keyfini de doyasıya çıkarmayı bildik. Yaka Kanyonu, doğa etkinliği esnasında bir evlilik teklifine de tanıklık etti. Doğaseverler olarak bizlerin de tanıklık ettiği bu anlarda, dernek yönetimi olarak çiftimize de mutluluklar dileğinde bulunduk” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Doğaseverler,, Yaka, Kanyonu’nda, Buluştu,
Yorumlar
Haber Yazılımı