Haber Detayı
20 Kasım 2017 - Pazartesi 08:51 Bu haber 5308 kez okundu
 
Doğaseverlere Çamlık mağaraları tanıtıldı
BEYŞEHİR - Beyşehir'de düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliğinde doğaseverlere Çamlık Mağaraları tanıtıldı.
Yaşam Haberi
Doğaseverlere Çamlık mağaraları tanıtıldı

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Belediyesi ve Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği işbirliği ile hafta sonu ilçe genelinde iki farklı etkinliğe birden imza attıklarını söyledi. Beyşehir’deki sosyal ve kültürel etkinliklerin daha da canlandırılmasına yönelik olarak gerçekleştirdikleri etkinliklerden bir tanesinin Derebucak Çamlık Mağaraları doğa yürüyüşü etkinliği olduğunu belirten Özaltun, diğerinin ise Beyşehir Fasıllar Mahallesi Bisiklet Turu olduğunu belirtti.

        Etkinlik kapsamında Çamlık Mahallesi’nde buluşan doğa severlerin 5 kilometrelik parkurda yürüyüş gerçekleştirirken bölgede bulunan Balatini, Suluin ve Körükini mağaralarını yakından görme ve tanıma imkanı bulduğunu belirten Özaltun, “Sonbahar mevsiminin son günlerinde yine bir doğa yürüyüşü etkinliğine imza atarken, Beyşehir’in yanısıra Ankara ve çevre ilçelerden bölgemize gelen  doğa tutkunlarımızı Çamlık Mağaralarında buluşturduk. Başkentten gelerek bu etkinliğimize özel olarak katılan misafirlerimize ise yöremize özgü çeşitli hediyeler verdik. Beyşehir ve yakın çevresindeki coğrafyamızın daha iyi tanıtılması ve sağlıklı yaşam adına gerçekleştirdiğimiz doğa yürüyüşü etkinliklerimiz hava şartları müsaade ettiği sürece devam edecek” dedi.

BİSİKLET TUTKUNLARI FASILLAR’A PEDAL ÇEVİRDİ…

        Başkan Özaltun, Beyşehir Belediyesi ve Beyşehir Bisiklet Topluluğu işbirliği halinde düzenlenen bir başka etkinliğin ise Beyşehir-Fasıllar Mahallesi Bisiklet Turu olduğunu belirtirken, şunları kaydetti:  “Bisiklet severlerimiz de tur kapsamında 45 kilometre boyunca pedal çevirdi. Fasıllar’daki tarihi mekanı da ziyaret eden bisiklet severlerin turu dönüş yolculuğu ile son buldu. Her iki etkinliğe de katılımlarından dolayı doğaseverlerimiz ve bisiklet tutkunlarımıza teşekkür ediyorum. Etkinliğe desteklerinden ötürü Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Doğa Yürüyüşleri Topluluğu ve Beyşehir Bisiklet Topluluğu yöneticilerine teşekkür ediyorum.” 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Doğaseverlere, Çamlık, mağaraları, tanıtıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı