Haber Detayı
09 Temmuz 2025 - Çarşamba 17:26
 
Genç KOMEK Yaz Okulu’nda Eğitimler Başladı
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından her yaz düzenlenen Genç KOMEK Yaz Okulu’nda 2025 dönemi eğitimleri başladı. Konya genelinde büyük ilgi gören yaz okulunda bu yıl da binlerce öğrenci hem yüz yüze hem de çevrim içi olarak ders başı yaptı.
Eğitim-Kültür Haberi
Genç KOMEK Yaz Okulu’nda Eğitimler Başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından her yaz düzenlenen Genç KOMEK Yaz Okulu’nda 2025 dönemi eğitimleri başladı. Konya genelinde büyük ilgi gören yaz okulunda bu yıl da binlerce öğrenci hem yüz yüze hem de çevrim içi olarak ders başı yaptı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Genç KOMEK’in 7-14 yaş grubundaki çocuklar ve gençler için eğlenceli, öğretici ve dolu dolu bir tatil imkânı sunduğunu belirterek, “Genç KOMEK, çocuklarımızın sadece bilgi değil; özgüven, disiplin, takım çalışması ve sorumluluk duygularını da geliştiren çok yönlü bir program” dedi.

20 Binden Fazla Öğrenci Eğitim Alıyor

Başkan Altay, bu yılki yaz okuluna 12 bin 385 öğrencinin yüz yüze, 7 bin 907 öğrencinin ise çevrim içi eğitimle katıldığını ve toplamda 20 bin 292 öğrencinin eğitim gördüğünü açıkladı. 15-17 yaş grubu öğrenciler içinse Alaaddin KOMEK ve Araplar KOMEK merkezlerinde özel programlar hazırlandığını dile getiren Altay, tüm öğrencilere verimli ve keyifli bir yaz dönemi diledi.

Zengin ve Eğlenceli Müfredat

Genç KOMEK Yaz Okulu’nda öğrenciler bu yıl da çok çeşitli eğitimlerle buluşuyor. Kur’an-ı Kerim, milli ve manevi eğitimlerin yanı sıra resim, el sanatları, web tasarım, arduino, bilgisayar destekli görsel tasarım, kodlama, mobil video düzenleme, çocuk felsefesi, oyunlarla matematik, akıl ve zeka oyunları gibi birçok alanda dersler veriliyor.

Öğrenciler ayrıca Kent Ormanı ve Dutlukır Parkı’ndaki oyun kamplarında eğlenirken, yüzme, müzik ve şehir gezileri gibi etkinliklerle sosyal yönlerini de geliştiriyor.

Özel Gereksinimli Çocuklar İçin de Genç KOMEK

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin “Engelsiz Şehir” vizyonu kapsamında, özel gereksinimli çocuklar için hazırlanan Özel Genç KOMEK Okulları da bu yaz eğitimlerine başladı. Toplam 524 öğrenciye 4 farklı okulda; el sanatlarından spora, değerler eğitiminden yüzmeye kadar çok sayıda branşta eğitim ve etkinlik sunuluyor.

Öğrenciler dikiş, dokuma, mutfak, Kur’an-ı Kerim, tarım, makrome, geri dönüşüm gibi derslerin yanı sıra yüzme, kamp, piknik ve hayvanat bahçesi gezileriyle hem öğreniyor hem de keyifli vakit geçiriyor.

Yaz Tatili Hem Öğretici Hem Eğlenceli

Eğitimlerine başlayan öğrenciler, ilk gün eğitim materyallerini alarak sınıflarına kavuştu. Yeni arkadaşlıklar edinmenin ve yeni bilgiler öğrenmenin heyecanını yaşayan öğrenciler, yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirdiklerini dile getirdi.

Genç KOMEK Yaz Okulu’nda eğitimler; 7-14 yaş grubu için 15 Ağustos’a, 15-17 yaş grubu için ise 22 Ağustos’a kadar sürecek.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Genç, KOMEK, Yaz, Okulu’nda, Eğitimler, Başladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı