Haber Detayı
17 Ekim 2017 - Salı 16:58 Bu haber 16009 kez okundu
 
Hüyük’e 26 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi İnşaatı Devam Ediyor
HÜYÜK - Hüyük ilçesine, 26 yataklı modern yeni bir devlet hastanesi inşa ediliyor.
Sağlık Haberi
Hüyük’e 26 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi İnşaatı Devam Ediyor

BEYŞEHİR - AK Parti Hüyük İlçe Başkanı Yüksel Taşkesen, yaptığı açıklamada, Hüyük’ün önümüzdeki yıl ilçeye yakışan yeni bir devlet hastanesine kavuşacağını söyledi.

      Mevcut devlet hastanesinin depreme dayanaklı olmadığının tesbit edilmesi ve bu konuda yıkım kararının verilmesinin ardından ilçeye yeni bir devlet hastanesi kazandırılması için kolları sıvadıklarını ve AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu ile birlikte İlçe Teşkilatı olarak Sağlık Bakanlığı nezdinde harekete geçtiklerini belirten Taşkesen, yürütülen çalışmalarla hastane kampüsü içerisindeki  yaklaşık 6 bin metrekarenin üzerinde bir alana 26 yataklı yeni bir hastanenin inşa edilmesi işinin yatırım programına aldırıldığını söyledi.

       Yeni Devlet Hastanesi’nin projesinin hazırlandıktan sonra ihale sürecinin başladığını, 19 Haziran’da ihale edilmesinin ardından Ağustos ayı içerisinde de yüklenici firma tarafından yapımı için çalışmalara başlandığını vurgulayan Taşkesen, “Şu anda inşaatta gelinen durum; su basmanı seviyesine ulaştı. İnşallah devam eden çalışmalarla firma kaba inşaatını Aralık ayı sonuna kadar bitirmeyi hedefliyor. 400 günlük bir yapım süreci takvimi var. 2018 yılının Eylül ayında ise hastanenin yapımının bitirilerek hizmet vermeye başlamasını bekliyoruz” dedi.

        Taşkesen, 15 bin metrekarelik alana sahip olan hastane kampüsünde yeni inşaat çalışmaları nedeniyle helikopter pistinin de yıkıldığını, şu anda geçici bir pistin yapımının sürdüğünü, hastanenin yapımının tamamlanmasının ardından ise yeni binanın yanına gece aydınlatması da olan yeni bir helikopter pisti inşa edileceğini belirterek, “Hastaneyle birlikte ağaçlandırması ve çevre düzenlemesi işi de gerçekleştirilecek. 3 katlı olarak inşa edilen yeni hastanemizde 8 kişi kapasiteli diyaliz ünitesi, 1 ameliyathane, poliklinik odaları, 2 kişilik, içerisinde banyo, lavabo ve tuvaleti de olan aynı zamanda engelli odası olarak da dizayn edilecek odalar, tomografi odası, kafeterya, yemekhane, kantin ve en üst katında ise yönetim katı yer alacak. Yeni devlet hastanesinin yapımı tamamlanıp hizmet vermeye başladığında ise mevcut bina ve lojmanı yıkılacak. Hastanemizin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Hüyük’e, 26, Yataklı, Yeni, Devlet, Hastanesi, İnşaatı, Devam, Ediyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı