Haber Detayı
16 Mayıs 2019 - Perşembe 12:06 Bu haber 6114 kez okundu
 
Jandarma 180'inci Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri
BEYŞEHİR - Jandarma Teşkilatı'nın 180'inci kuruluş yıldönümü kapsamında düzenlenen tanıtım programına Beyşehir Belediye Başkan Vekili İsmail Usta da katıldı...
Güncel Haberi
Jandarma 180'inci Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri

BEYŞEHİR - Jandarma Teşkilatı'nın 180'inci kuruluş yıldönümü kapsamında düzenlenen tanıtım programına Beyşehir Belediye Başkan Vekili İsmail Usta da katıldı...

Jandarmanın Gözbebeği Eğitim Köpekleri Öğrencilere Tanıtıldı

Beyşehir ilçesinde, Jandarma teşkilatında faaliyet gösteren timlerin kullandığı malzemeler ve eğitimli köpekler öğrencilere tanıtıldı.


Jandarma Teşkilatı’nın 180’inci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Beyşehir Gölü kıyısındaki Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı’nda açılan stantta, Beyşehir Anadolu Lisesi öğrencilerine özel maksatlı timler ve jandarma teşkilatı tüm yönleriyle tanıtıldı.
Konya İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan teşkilatın gözbebeği olan eğitimli köpeklerinden İz Takip Köpeği Gürbüz ve Bomba Arama Köpeği Haylaz da tanıtım programı esnasında geldiği alanda öğrencilerin ilgi odağı oldu.
İz takip köpeği Gürbüz’ün eğitmeninin verdiği komutlara uyarak yaptığı gösteriler ve eğitmeninin verdiği komutla aynı anda iki ayağı üzerinde durarak selam dura geçtiği anlar da ilgiyle izlendi. 
Atatürk posteri ve Türk bayrakları ile donatılan alanda, olay yeri inceleme, trafik, askeri araçlar, özel eğitimli köpek timleri, Jandarma Asayiş Botu öğrencilere tanıtıldı. Katılımcılara teşkilatı tanıtıcı broşürler dağıtıldı.


Öğrenciler, Jandarma teşkilatına ait görsellerin yer aldığı fotoğraf sergisini de gezdi. Jandarma personeli tarafından yapılan sunumlarla öğrenciler, timlerin olaylar esnasında kullandığı silahlar ve malzemeler hakkında bilgilendirildi.
Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Şenol Yeşilgil tarafından katılımcılara jandarma teşkilatının tarihsel geçmişi, günümüzde yürüttüğü kolluk faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.


Jandarma teşkilatının emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin korunmasını sağlayan ve diğer kanun ve Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinin verdiği görev ve yetkileri yerine getiren silahlı genel kuvvet kolluğu olduğu belirtilen sunumlarda, Türkiye Cumhuriyeti Jandarması’nın 14 Haziran 1839 tarihinde kurulduğu, bu yıl ise 180’inci yılını kutlamakta olduğu aktarıldı.


Teşkilatın kurulduğundan günümüze ülkenin bölünmez bütünlüğüne kast eden başta PKK olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı özellikle doğu ve güneydoğu Anadolu bölgelerinde ve Karadeniz bölgesinde bütün ülke sathında terörle mücadelenin en önemli unsuru olduğu kaydedildi.
Jandarmanın vizyonunun; insan merkezli görev anlayışı, ulusal ve uluslararası alanda en güvenilir ve en mükemmel kolluk kuvveti olmak olduğu anlatıldı. 


Jandarma teşkilatının tanıtım programına Beyşehir Belediye Başkan Vekili İsmail Usta, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yalçın Urlu, Belediye Zabıta Müdürü Vehbi Kuru ile öğrenciler katıldı. Başkan Vekili Usta da jandarma teşkilatı hakkında jandarma personelinden bilgiler aldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Jandarma, 180'inci, Kuruluş, Yıldönümü, Etkinlikleri,
Yorumlar
Haber Yazılımı