Haber Detayı
22 Ağustos 2019 - Perşembe 12:51 Bu haber 4654 kez okundu
 
Kent Konseyi Medya Çalışma Grubu ilk toplantısı yapıldı
BEYŞEHİR - Beyşehir’de Kent Konseyi Medya Çalışma Grubu, ilk toplantısını ilçede bulunan medya kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.
Güncel Haberi
Kent Konseyi Medya Çalışma Grubu ilk toplantısı yapıldı

BEYŞEHİR - Beyaz Park Kent Konseyi Başkanlık binasında yapılan toplantıda, Beyşehir için projeler üretilmesi konusu ön plana çıktı. İlçede bulunan merkezi ve yerel yönetimlerin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve kentin öncelik sorunları konuşuldu.

Kent Konseyi Medya Çalışma Kurulu toplantısına Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır ve ilçede bulunan tüm medya mensupları katıldı. Yüksek katılım ile gerçekleşen toplantıda medya çalışma gurubunun başkan ve sekreterlik oylamaları yapıldı. Yapılan oylamada köşe yazarı Yüksel Lale Medya Çalışma Gurubu Başkanı, Beyşehir İlkhaber Gazetesi Sorumlu Müdürü Hayreddin Mızrak ise Medya Çalışma Sekreteri olarak seçildi.

2 YIL İÇİNDE BEYŞEHİR’İ BU SORUNDAN KURTARACAĞIM

Kent konseyi Basın ve Medya Çalışma Grubunun toplantısına katılan Başkan Adil Bayındır Ankara ziyaretleri dönüşünde yaptığı konuşmada Beyşehir’in uzun yıllardır beklediği doğalgazı 2021 sonuna her eve ulaştıracağını belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Azimle söylüyorum Beyşehir’i 2 yıl içinde doğalgaz sorunundan kurtaracağız. Doğal gaz 2021 sonu ya da 2020 başı Beyşehirlilere verilmiş olacak ben üzerime düşeni tahayyül ettim. Seydişehir’de ki gelen kolektörün oradan sondaj yüksek basınç sağlayacak. Önemli diyorum zaten ben boşa demiyorum yani ha bu şunu gerektiriyor bir belediye başkanı kazınmayı sevmez alt yapıya girmeyi sevmez. Benim kaderim geçmişte kanalizasyon içme suyunun kazınmasını yaşadım ama akabinde asfalt şantiyeleri kurarak vatandaşı hızlıca tozdan çamurdan kurtardım. Burada yeniden kazılacak olsun Beyşehir kazınsın yeniden yaparım. Yeter ki her evde doğalgaz olsun. Beyşehir’i 30 yıl sonra ki 20 yıl sonra ki 10 yıl sonra ki durumunu düşünerek, yarın enerji ile ilgili tüketimi hızlıca onları göndereceğiz. Talebe göre bizim enerji çapımızın tespiti için, yarın ince bir hatla getiririz. 3 gün sonra da yetersiz kalmamalı çünkü onu görmemiz lazım.

BEYŞEHİR’İN NÜFUSU ARTACAK

Beyşehir’e yapılacak yatırımların şehri daha yaşanılabilir kılacağını, böylelikle nüfusunda artacağını ifade eden Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, “Ben şahsen tüneli görüyorum. Tünel derken aslında tünel var ama tünelin ucunu görüyorum. Beyşehir Gembos tünelinin açılımı 2019-2020 gibi bu seneydi. Seneye tahmin ediyorum bitebilir. Biliyorsunuz tünel açıldıktan sonra zaten Beyşehir’in nüfusu bir kere yüzde 30 etkilenecektir. Beyşehir’in 70-80 bin nüfusu varsa 104 binleri 105 binleri görecektir. Tünel açılır açılmaz akabinde burada organize sanayi ile ilgili planlamalarımız var. Hepimiz biliyoruz 3 fabrika, 5 fabrika, sözümüz var bu 6 fabrikaya gidiyor. Bunlar hayata geçtikten sonra 4-5 bin kişinin buraya gelmesi ya da burada 4 5 bin kişinin iş bulması 25 bin civarında bir nüfus artışını ifade eder. Bizden istenen yıllık Beyşehir’de ki kömür tüketimi yani ısınmayla ilgili bizim maliyetimizi yakalamak istiyorlar. Çünkü ona göre de çap belirleyecekler. Beyşehir’in 30 yıl sonra nüfusu tahmini olarak, talep olarak ne kadar bir tüketim doğacak? Bunlar ona göre hesaplayıp çap belirleyecekler ona göre de proje hazırlanacak. Bu konu gerekli yerlerle de görüşüldü. BOTAŞ genel müdürlüğü artık Beyşehir’e 2020’nin sonu 2021 başı gibi bu işi başlayıp bitirmek istiyor. Ben de onlara bugün şu taahhütte bulundum. İstediğiniz yeri istediğiniz yer de kazın her türlü kolaylığı yapacağım. BOTAŞLA bu hadiseye sıcak bakıyor” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Kent, Konseyi, Medya, Çalışma, Grubu, ilk, toplantısı, yapıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı